Interieur inspiratie, Interieurtips

Hoe combineer ik oude meubelstukken met mijn nieuwe interieur?

30 mei 2018

Veel mensen hechten waarde aan ambachtelijke en oude meubels maar weten niet zo goed hoe ze deze in een nieuw interieur kunnen verwerken. Vaak is het misplaatst of wordt het niet ondersteund door de juiste kleuren, materialen of accessoires. Ik heb deze blog geschreven om deze mensen een aantal tips en trics te geven om een spannende maar vooral kloppende combinatie te maken tussen oud en nieuw.

Hout
Allereerst is het belangrijk om te beginnen met de basis. Vaak zijn oude meubels gemaakt van hout, dit omdat het een goedkoop en duurzaam product is. Hout is ontzettend makkelijk te combineren in een huidig landelijk, industrieel of modern interieur.

Een belangrijke tip hierbij is dat je niet moet kiezen voor allemaal verschillende kleuren hout. Verschillende kleuren hout maken de ruimte druk en onrustig. Het is van belang dat het interieur gaat aanvoelen als een geheel.

Vaak zijn oude meubels gemaakt van vuren, kersen of mahonie hout terwijl nieuwe meubels vaak van eiken of noten hout zijn. Probeer d.m.v. beits of een whitewash je oude meubel de juiste kleur te geven zodat deze toch past in het interieur. Laat je vooral hierover adviseren bij de verfspecialist.

oude meubels combineren

Bron: sfgirlbybay.com

oude meubels combineren

Bron: tumblr.com

Bij van Donzel hebben we een mooie collectie verf van Carte Colori die ook verkrijgbaar is in lakverf. Schilder je oude meubel in een matte lak verfkleur en geef het daarmee een tweede leven. Op deze manier past het oude meubel alsnog in het nieuwe interieur.

oude meubels combineren

Bron: stijlvolstyling.com

 

Perzisch tapijt
Het Perzische tapijt, een veel voorkomend en ongepast onderdeel in het interieur. Vroeger waren deze tapijten helemaal in vanwege de speciale prints en het feit dat ze helemaal uit oosterse landen geïmporteerd werden naar Nederland. Door de hype zien we deze tapijten nog steeds terug in onze interieurs. Toch worden ze vaak geassocieerd met een oubollig interieur.

Nu heb ik goed nieuws, Perzische tapijten zijn hot! We zien ze voornamelijk terug in industriële en moderne interieurs. Een Perzisch tapijt geeft kleur en statement aan het interieur. Het geeft net wat warmte en sfeer en zijn leuk te combineren met rustige warme materialen.

oude meubels combineren

Bron: homedeco.nl

oude meubels combineren

Bron: carribeanpic.com

Zelf geen Perzisch tapijt in huis? Bij Van Donzel hebben we een groot aanbod aan vloerkleden waaronder dus ook met een Perzisch tapijt look. Tegenwoordig worden ze onder de naam ‘vintage kleden’ verkocht maar hebben een net zo mooie uitstraling als de oude. Een leuk vloerkleed voor onder de eettafel? Kies voor een laagpolig vloerkleed in de vintage look.

oude meubels combineren

Bron: sugarandcloth.com

 

Accessoires
Antiek servies, vazen en klokken zijn voorbeelden van accessoires die veel mensen thuis hebben staan maar geen flauw idee hebben hoe ze dit in het huidige interieur kunnen verwerken.

Een leuke manier om oud servies te verwerken is deze op te hangen aan de wand. Schilder de wand achter de borden in een lichtere pasteltint passend bij de kleur van de borden om zo een geheel te creëren. Hang een groep oude borden op hoogte achter de eettafel of in de keuken op. Plaats de borden vooral niet in een andere ruimte in deze ruimtes hebben ze een doel terwijl ze bijvoorbeeld in een woonkamer misplaatst zouden zijn.

oude meubels combineren

Bron: ukcelebrity.onsugar.com, pinterest

Oude porseleinen vazen hebben vaak een hele mooie opdruk met bloemen of brocante gecombineerd met wat kleur. Zo’n vaas is de ideale start positie om wat kleur in je interieur toe te voegen. Vul de vaas met een grote bos bloemen in een minder opvallende kleur en laat juist de vaas meer aanwezig zijn. Voor meer kleur kies je hier ook voor een pasteltint die past bij de kleur die in de vaas zit.

oude meubels combineren

Bron: pinterest, tollwasblumenmachen.de

 

Een oude klok kan een mooie toevoeging zijn in een modern interieur. Moderne interieurs missen vaak warmte. Oude klokken zijn van hout en geven warmte aan een interieur. Verder kunnen ze dienen als een gekke eyecatcher die even net wat anders is dan de rest van de ruimte. Toch meer een geheel creëren? Kies van voor een aantal oude meubels in dezelfde hout kleur zodat dit door het hele interieur terugkomt.

oude meubels combineren

Bron: pinterest

 

Met deze blog kun je makkelijk zelf aan de slag met het maken van een mooie combinatie tussen vintage/ambacht en nieuwe meubels. Lukt het toch niet helemaal? Vraag dan een van onze stylistes voor advies!

(Visited 2.571 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie