PVC vloeren

Een PVC vloer is sfeerbepalend voor je huis. Daarom hebben we een brede collectie aan PVC vloeren. We geven je graag interieuradvies zodat jouw vloer precies de goede sfeer benadrukt.

Professioneel interieuradvies van velours tot PVC vloer

Kom je weleens een huis binnen waarbij je denkt: "dit is thuiskomen"? Grote kans dat de PVC vloer daar een flink aandeel in heeft. Een vloer is namelijk sfeerbepalend voor je huis.

De uitstraling van je woonkamer verandert compleet wanneer er een nieuwe vloer in wordt gelegd. Daarom is het belangrijk goed te overwegen wat voor PVC vloer je thuis wilt leggen en welke sfeer het best bij jouw huis pas.

Bij Van Donzel helpen we je graag vanuit Home made By collectie met interieuradvies op het gebied van bekleding. Naast vloeren hebben we ook gordijnen, behang, verf en raambekleding.

Van PVC vloeren tot laminaat

Jouw PVC vloer samenstellen bij Van Donzel

Niet alleen geven we advies op het gebied van vloeren, we verzorgen ook de gehele plaatsing van de vloer. We hebben verschillende materialen vloeren. Zo kun je kiezen uit een vinyl vloer, tapijt, laminaat vloer of PVC.

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Ze zijn namelijk houtvrij, van kunststof en bestaan uit meerdere lagen. Het voordeel hiervan is dat het uitzonderlijk duurzaam, sterk en eenvoudig te onderhouden is. Daarnaast is het zeer stabiel en stil. PVC staat er namelijk om bekend geluiddempend te werken. Ook is een PVC vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Jouw PVC vloer samenstellen bij Van Donzel

Wil je meer informatie over PVC vloeren? Kom dan eens langs bij onze woonwinkel in Uden en laat je adviseren. Onze winkel is met een oppervlakte van maar liefst 12.000m² een bron van wooninspiratie. Kom dus binnenkort een keer langs in onze winkel om zelf te ervaren hoe jouw ideale vloer erbij ligt.

Onze interieurstylisten helpen je graag verder met een passend advies. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

De vele voordelen van een PVC vloer

1. Een leven lang plezier.
PVC vloeren zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Het is namelijk super goed bestand tegen slijtage. Voor vocht, krassen, deuken en vlekken hoef je dus niet bang te zijn. Dit maakt het ideaal voor meerdere ruimtes in huis, zelfs voor de badkamer. Afhankelijk van gebruik en onderhoud, hoef je je niet snel zorgen te maken over het vervangen van je vloeren.

2. Stroken vervangen.
Mocht er na een tijdje tóch een beschadiging op de vloer zijn ontstaan, dan kun je gelukkig dit deel heel makkelijk vervangen. De hele vloer hoeft hier niet voor vervangen te worden. Alle stroken kunnen namelijk individueel vervangen worden. Een hele verbouwing is dus niet nodig!

3. Weinig onderhoud.
Schoonmaken is lang niet iedereens hobby. Urenlang boenen hoeft bij een PVC vloer gelukkig niet. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met lauwwarm water. Let op: een schoonmaakmiddel is niet nodig. Hier kan de vloer zelfs erg glad van worden. Zit er een hardnekkige vlek op, voeg dan een klein beetje schoonmaakazijn aan het water toe.

4. Nooit meer koude voeten.
Een PVC vloer is ideaal als je huis vloerverwarming heeft. Sterker nog: een PVC vloer is zelfs de beste partner voor jouw vloerverwarming als het op vloeren aankomt. Dankzij het dunne oppervlak wordt je woning goed en snel verwarmd. Bovendien heeft kunststof een zeer lage warmteweerstand.

PVC vloer is ieder legpatroon

PVC vloeren zijn te leggen in vele, mooie legpatronen:

  • Stroken: Behoud rust in je kamer door PVC in stroken te leggen. Dit kan horizontaal of verticaal. 
  • Visgraat: Het is dé vloerentrend van de afgelopen jaren: een visgraat patroon. Voorheen was dit met name een houten vloer, maar tegenwoordig is PVC zodanig ontwikkeld, dat er ook een perfecte visgraatvloer van gelegd kan worden.
  • Hongaarse punt: De Hongaarse punt lijkt erg veel op een visgraatpatroon, maar dan net even anders. Een visgraat maakt meer een zigzag-beweging, terwijl een hongaarse punt, je raadt het al, meer in een (pijl)punt wordt gelegd. Wil je een speels patroon, maar wel iets rustiger dan de visgraat? Dan is de Hongaarse punt perfect!
  • Tegelpatroon: Wil je een tegellook in je keuken, badkamer of woonkamer? Ook dat kan met PVC. Het is bijna niet van echt te onderscheiden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Weet in welke ruimte je de vloer wilt hebben.
Je zal waarschijnlijk al wel een idee hebben waar je de vloer wilt gaan leggen, maar er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan je denkt. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een PVC vloer te leggen in de badkamer of keuken. Vloeren met natuurlijke materialen gaan werken in vochtige en warme ruimtes, PVC is van kunststof en dus perfect voor vochtige ruimtes.

Vloerverwarming of niet?
Met een vloerverwarming kun je zelfs in de winter met warme voetjes over de vloer gaan. Toch is een vloerverwarming niet mogelijk bij elk type vloer. Daarnaast hebben sommige vloeren een beperking wanneer er temperatuurschommelingen plaatsvinden. Lees je dus goed in over de mogelijkheden en onmogelijkheden wat betreft een vloerverwarming.

Woongelofelijke bezorg- en monteerservice

Het leggen van een vloer kan soms een lastig klusje zijn. Daar hoef je je bij ons geen zorgen over te maken! Wij komen de vloer namelijk bij jou thuis leggen. Wij vinden het belangrijk dat je optimaal geniet van jouw aankoop. De bezorging van je PVC vloer is daar een belangrijk onderdeel van. We bezorgen met onze eigen Woongelofelijke bezorgservice waarbij onze bezorgers de PVC vloer op de gewenste plek legt en de verpakking weer meenemen. 

Naast onze bezorgservice hebben we ook de Woongelofelijke service leven ingeblazen waarmee jij de komende 7 jaar:

// Gegarandeerd bent van professionele hulp bij eventuele ongemakken vloer;
// Aanvullende constructieservice.


Lees meer over onze Woongelofelijke services.

Meer woningtextiel

.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})