Retro interieur

In een retro interieur vind je nieuwe meubels en woonitems in een ‘verouderd’ of ‘vintage’ jasje, helemaal geïnspireerd op de sixties en seventies. Kenmerkend voor deze stijl zijn taps toelopende pootjes, ronde vormen, planten en véél kleur!

Kleuren en materialen in een Retro interieur

Met het kleurenpalet in deze retro woonstijl kun je alle kanten op! Okergeel en mosterdgeel zijn veelgebruikte kleuren in deze stijl, maar ook met donkergroen en oranje creëer je een echt retro gevoel. Hout en andere natuurlijke materialen zoals rotan webbing zijn veel gebruikte materiaal in een vintage inrichting. Met name warm kleurige houtsoorten zoals een dressoir van teakhout of een houten visgraatvloer.

Daarnaast zie je vaak een bank of fauteuil met houten frame in combinatie met een (gemêleerde) stoffen zitting zoals tweed. Combineer deze meubels met wat hippe droogbloemen in een felle kleur, een cactus of Monstera plant in een macramé hanger en klaar is je vintage interieur!

 

Tips bij een retro interieur

Om te voorkomen dat je retro interieur een kopie wordt van de huiskamer van je (groot)moeder, zorg je voor een aantal grote eyecatchers.

Deze zorgen ervoor dat je ‘vintage’ keuzes toch modern ogen door de ruimtelijkheid die dan ontstaat. Door het toevoegen van grafische patronen en accessoires zorg je ook voor een eigentijds effect in je retro interieur.

Wil je ook een retro interieur?

In onze woonwinkel in Uden vind je een groot assortiment aan meubels en accessoires om je eigen retro interieur te creëren. Kun je wel wat tips gebruiken bij het kiezen van de juiste items?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze stylistes voor een interieuradvies op maat! 

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})