DIY: Zelf een poef bekleden met teddy stof

Trend alert! Het is zacht, aaibaar en ongelofelijk 'in': meubels met teddy stof! It's so fluffy I'm gonna die!!

Meubels met teddy stof geven een comfortabel en warm gevoel en dat kunnen we wel gebruiken nu het weer druileriger wordt en we toe zijn aan een grote dosis cosiness.

Er zijn ondertussen genoeg mooie eyecatchers in onze woonaccessoires collectie te koop, maar mocht je zin hebben in een klein uurtje huisvlijt dan hebben we nu deze supersnelle DIY voor je. Met een paar zwengels aan de Singer turn jij jouw 'saaie' poef om in een statement piece!

Dit heb je nodig...

Wederom is dit een budgetvriendelijke en snelle DIY, zodat je vliegensvlug op deze trend kunt inspelen. Je hebt maar een paar dingen nodig:

// Een meter teddy stof van de stoffenwinkel óf koop een budget teddy plaid

// Een (stoffen)schaar

// Naaimachine (het kan ook met de hand)

// Witte garen

// Enkele knopspelden

// Meetlint

// Tacker (nietpistool)

Stap 1

Meet je poefje op. Mijn poef is 42cm hoog, heeft een omtrek van 122 cm en een diameter van 38cm. Bij alle maten tel je 2cm op (dus 44cm hoog, 124cm breed, diameter van 40cm). Vervolgens knip je uit je stof een rechthoek voor de omtrek van de poef en een cirkel voor de bovenkant van de poef.

Ik had het geluk dat een dienblad net zo groot was als de bovenkant van de poef. Dat was handig aftekenen op de achterkant van de stof. Daarna heb ik de cirkel ruim, zo'n 2cm van mijn cirkel, uitgeknipt.

Stap 2

We beginnen met de omtrek van de poef. Vouw de rechthoek dubbel met de teddy stof aan de binnenkant. Je werkt altijd op de achterkant van de stof, dan zit je stikrand aan de binnenkant. Je legt de uiteinden dus precies op elkaar en speldt ze nu aan elkaar op zo'n 2cm uit de rand.

Als je twijfelt of het past kun je de omtrek nu even binnenstebuiten draaien en om de poef schuiven. Past het? Dan kun je door! Draai de omtrek weer terug en leg het begin onder de naaimachine. Stik de uiteindes van begin tot eind vast. Trek niet aan de stof, maar help de stof een handje als de naald het moeilijk heeft. Voilà, de omtrekhoes is klaar!

Werk je met naald en draad en zet je de hoes met de hand in elkaar? Volg dezelfde stappen als met de naaimachine. 

Stap 3

Nu is het tijd voor de bovenkant. Zorg weer dat je omtrekhoes binnenstebuiten zit (de teddy stof dus aan de binnenkant). Speldt vervolgens de cirkel vast aan een van je uiteindes. Gebruik voldoende knopspelden om dit te doen.

Again, je kunt nu even testen of de hoes uiteindelijk over de poef past. Bij mij rekte de stof behoorlijk mee, dus sloot de hoes perfect en strak aan. Draai 'em weer om en stik de bovenkant vast aan de omtrekhoes. Tadaa!! De grootste klus zit er nu op.

Tijd voor de naaimachine

.

STAP 4

Tijd om de hoes over je poef te schuiven. Dit begint er al op te lijken hè?! Nu moet de onderkant nog vast gezet worden. Ik heb dit met een tacker gedaan. Hiervoor draai je de poef om, vouw je de teddy stof om en tack je de stof zo om de 5cm vast met een nietje. Deze hoes gaat nergens meer heen! En ben je het nu over een tijdje beu, dan is het een kwestie van de nietjes eruit halen en dan heb je je oude, vertrouwde poef weer terug.

Nóóit meer acties, tips en wooninspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze Woongelofelijke e-mail.

Gratis aanmelden

Wij versturen géén spam

Before & After

En klaar is je hippe teddy poef! Easy toch? Hier nog even een before & after van mosterdkleurige, velvet poef naar zachte, teddy variant:

Terug naar de woontrends

.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})