Eclectisch: een ode aan verschillende woonstijlen

Deze keer boog interieurstyliste Angelique zich over een nieuwe Stijlkamer in de woontrend van 2023: Eclectisch! Dit is dé trend om diverse stijlen te laten herleven. Wil jij deze, of een andere woonstijl, voor je eigen interieur, dan is ons gratis interieuradvies aan huis wellicht wat voor jou!

 

Nét zoals vroeger

Walnoothout is weer upcoming, net zoals het houtsnijwerk op de bergkast in onze eclectische stijlkamer. Met de verschillende lijsten laat je jouw eigen persoonlijkheid en creativiteit in je interieur terugkomen.

Door herhaling van de kleuren zorg je voor verbinding van een geheel, zoals hier met een pop of blue her en der! Zachte, teddy stoelen anno 2023 en kringloopgelukjes uit grootmoederstijd: in een eclectisch interieur kan het allemaal!

“Een eclectisch interieur laat zich niet in één hokje vangen"

Eclectisch? Wat is dat nou precies…

Waar een woonstijl eerst Scandinavisch of industrieel was, zijn er nu vele varianten ‘op de markt’. Een eclectische stijl is er daar één van. Het is een bijzondere woonstijl die meteen ook heel vertrouwd aanvoelt door de hoge dosis persoonlijkheid én creativiteit. Sommigen noemen het een allegaartje, maar eclectische interieurs zijn samenkomsten van diverse items die je direct doen thuis voelen. Een oud kastje van oma, mooie beeldjes van de kringloopwinkel, de kunst van een oudoom aan de muur of een souvenir uit het Verre Oosten; het mag allemaal. En dit alles gecombineerd met hedendaagse artikelen, zoals een mooie ovalen tafel, teddy eetkamerstoelen en elegante accessoires. Maar: allemaal wel met een vintage look-and-feel.

Styliste Angelique: “Niet alles combineert goed bij elkaar, het is dan ook niet zo dat zomaar alles wat je bezit aan meubels en accessoires in de eclectische trend passen. Het is wel degelijk mooi en goed op elkaar afgestemd. Een tip om samenhang te creëren is om te kiezen voor een kleurthema met daarbij één tint die eruit knalt, zoals ik hier met blauw gedaan heb”.

Een statement piece

In principe is er dus veel mogelijk in een eclectisch interieur en ziet dit interieur er bij iedereen anders uit. Authentiek, persoonlijk en stijlvol zijn duidelijke kenmerken die dit interieur ‘eigen’ maken. Het combineren van al je mooiste items maken van ieder stuk een eyecatcher op zich; overal is wat te ontdekken en te zien! Een vintage kastje met ranke pootjes staat prachtig tegen een gekleurde muur, net als oude schilderijen of andere woonitems met een mooi verhaal.

Angelique: “Een eclectisch interieur is voor mensen die zich niet in een interieur-hokje willen plaatsen. Die echt hun eigen stijl uitdragen en niet vies zijn van bijzondere combinaties!”

Nóóit meer acties, tips en wooninspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze Woongelofelijke e-mail.

Gratis aanmelden

Wij versturen nooit spam

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})