Japandi: minimalistisch design met Japanse invloeden

Deze keer bogen interieurstylistes Angelique en Doret zich over een nieuwe Stijlkamer in dé woontrend van nu: Japandi! De perfecte balans tussen Scandinavisch en Japans design met lichte tinten en minimalistische vormen.

 

Helemaal zen met Japandi

Waar wil je na een lange dag nu liever binnenkomen dan in een oase van rust en regelmaat? De ‘Japandi’-stijl is een fijne mix van minimalistisch, Scandinavisch en natuurlijke materialen met de donkere belijning van Japans design. Ideaal dus om je even lekker terug te trekken.

“Japandi is de ideale stijl om helemaal tot rust te komen.”

Een gebalanceerd kleurenpalet

Geen uitgesproken kleuren, maar natuurlijke tinten met hier en daar een zwart of donkerbruin accent. Meubels in deze stijl stralen vakmanschap uit en zijn krachtig in eenvoud. Organische vormen en strakke lijnen zorgen samen voor de perfecte balans én combineren perfect met natuurlijke materialen zoals linnen, jute en bamboe.

Waar het bij onze hotel-chic Stijlkamer niet bont en extravagant genoeg kon, blijf je met een Japandi-interieur meer met beide benen op de grond. Aardse tonen en natuurlijke materialen zorgen voor rust. De combinatie van beigetinten met bruin (en eventueel terracotta) geven je een ‘geborgen gevoel’.

Statement piece

Al vraagt deze woonstijl niet om poespas, ook hierbij kun je naast alle lichte en perfect op elkaar afgestemde kleuren een beetje uitpakken. Kies dan bijvoorbeeld voor een statement behang met reliëf. Dat benadrukt nog eens extra het natuurlijke aspect en geeft direct een rijke uitstraling.

Angelique: “Of schilder ronde bogen in twee kleurtinten op de muur! Naast een geweldig effect als statement piece is het ook de ideale manier om ruimtes optisch van elkaar te scheiden. Een boekenkast, kamerscherm of andere roomdevider kan natuurlijk altijd, maar bij Japandi geldt: less is more.”

Goed gevormd

De organische vormen van de meubels en accessoires – zoals de bartafel, barstoel en de lampen – geven het interieur een vriendelijke uitstraling en de fauteuil in teddystof nodigt meteen uit om in te nestelen met een kop thee en een goed boek.

Angelique: “Japandi is de ideale stijl om helemaal tot rust te komen.”

Nóóit meer acties, tips en wooninspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze Woongelofelijke e-mail.

Gratis aanmelden

Wij versturen géén spam

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})