Binnenkijken bij
Tim & Hanneke

Toen Tim en Hanneke hun huis uit 1996 kochten, waren ze het er al snel over eens dat een verbouwing nodig was om het wat moderner te maken. Niet te, want voor zowel binnen als buiten was ‘warmte en sfeer’ een terugkerend criterium.

Voor de verbouwing is samengewerkt met Lenz Architecten. Omdat de keuken het hart van het huis moest worden, zijn alle muren en ruimtes daaromheen gezet en gecreëerd.

Alle ruimtes 'ingekleurd'

Lenz heeft de volledige indeling voor haar rekening genomen en diverse speelse elementen uitgetekend en ontworpen. Woongelofelijk Van Donzel heeft daarna de gehele materialisatie gedaan en alle ruimtes ‘ingekleurd’ met meubels, vloeren, raam- en muurbekleding.

Bij Van Donzel werken vaak meerdere experts samen aan één interieuradvies. Zo ook bij dit project. Styliste Nanda ging over de meubels en inrichting, Angelique nam de afstyling voor haar rekening en Doret adviseerde alles voor vloer, raam en muur.

De eyecatcher in de verbinding
tussen eet- en woonkamer

Voor elke ruimte zijn moodboards gemaakt, om zo alle materialen mooi te laten samenkomen. Bij de ruimtes beneden kwam er telkens het kwartsiet keukenblad (kleur J’adore) bij te liggen. “Het keukenblad is telkens als uitgangspunt genomen en hier moesten alle andere materialen op afgestemd worden. Dit blad is echt de eyecatcher in de verbinding tussen eet- en woonkamer,” aldus Nanda.

Een label is er niet op te plakken, het moest gewoon ‘ons huis’ worden!

Een warm, stijlvol geheel

Hanneke: “Een inrichting in Hotel Chique stijl zou best logisch zijn in dit huis en deze tijd, maar toch is dit het niet voor ons.” Waar Tim houdt van symmetrie, grotere objecten en statements, wenst Hanneke een combinatie van kleurrijke en uitgesproken elementen.

Waar het stel het over eens is, is dat het een warm, stijlvol geheel moest worden, een plek om tot rust te komen, vooral in de grotere ruimtes, met natuurlijke tinten en materialen. Hanneke: “Een label is er niet op te plakken, het moest gewoon ‘ons huis’ worden!”

Meer
persoonlijkheid

Het blanke canvas mocht dus volledig ingekleurd worden. Er zijn maar weinig items die opnieuw een plek moeten krijgen. Angelique: “Het zwarte kastje in de slaapkamer, dat nog gemaakt is door de opa van Hanneke, verhuist elke keer weer mee en krijgt dan een nieuwe, passende kleur en functie. Dus ook deze keer. "Daarnaast zijn er nog wat souvenirs van reizen; dat geeft het geheel alleen maar meer persoonlijkheid!

Woonkamer

Omdat een split level-effect een grote wens was van Hanneke, is er gekozen voor een speelse zitkuil met deze ruime hoekbank als voornaamste invulling. “Omdat we het huis volledig verbouwd hebben, konden we rekening houden met de afmeting van de bank en hebben we de muren hier zelfs op aangepast.“ Styliste Nanda: “Met het ontwerp als uitgangspunt zochten we een bank waar het hele gezin zich lekker in kan nestelen voor fijne tv avonden en gezellige gesprekken bij de haard.”

Tim: “De bank vind ik echt een belangrijk onderdeel van de woonkamer en ik had daar ook een specifieke kijk op. Ik ben dan ook heel blij met de uitwerking!” Het binnenwerk van deze Nannekin bank van Kloeck is van hoge kwaliteit. De asymmetrische hoek geeft een stijlvolle uitstraling en er is goed nagedacht over het ontwerp; de lijnen lopen precies goed. Wat een mooi detail is zijn de kussens die niet de gehele rug van de bank bedekken en de combinatie met het houten element. Dit alles maakt deze bank onderscheidend en echt one-of-a-kind.

Een leren
draaifauteuil

Een leren draaifauteuil werd toegevoegd als extra zitplek, een mooie aanvulling in het materialenplan van de woonkamer. Tim: “Het heeft iets speciaals, zo’n cognac leren fauteuil. Het is een interieur item met klasse en karakter; een tijdloos meubelstuk dat je nooit beu raakt.”

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 398 individuele klantbeoordelingen op
5-sterrenspecialist

Zichtlijnen

Alle vaste elementen in huis zijn getekend door Lenz Architecten en door de interieurbouwer van Woongelofelijk Van Donzel gemaakt. Zo ook de wand met de televisie en haard. Voorzien van behang Amur van HookedOnWalls met gouden details vormt het de scheiding tussen woon- en eetkamer. Links naast de wand is nog een zichtlijn gecreëerd om, vanuit de bank, een doorkijkje te hebben naar de keuken.

In de keuken is trouwens ook gewerkt met een doorkijkje. In de draagmuur waar het eiland tegenaan staat is een uitsparing gemaakt, zodat er zicht is op de eettafel. Het biedt ruimte voor een mooi ornament, laat licht door en zorgt voor een luchtig geheel.

Het hart
van het huis

We hadden het er al even over, het hart van het huis: de leefkeuken. Nanda: “Toen ik Tim en Hanneke vroeg naar hun wensen voor de leefkeuken, schetste zij het beeld van de gezellige avonden die centraal staan.

Waar familie en vrienden zich thuis voelen en lekker komen eten en borrelen, waar iedereen welkom is, alles kan en het soms een gezellige bende mag zijn. Er moet geleefd worden en vooral veel plezier gemaakt.”

Deens ovale eettafel
met visgraatpatroon

Klanten zijn zich er niet altijd van bewust dat de inrichting van zulke ruimtes in dienst moet staan van het tafereel dat zich daar moet kunnen afspelen. Dat de inrichting daar dan zelfs aan bijdraagt. De ruime Deens ovale eettafel van House of Dutchz met visgraatpatroon biedt ruimte voor 8 comfortabele eetkamerfauteuils.

Deze zijn aan de buitenkant bekleed met open leer in een groentint en het zit- en ruggedeelte met een mooie weefstof. Een rustige, pure uitstraling met een ontwerp en idee erachter waar Tim zo van houdt, en de warmte van de stof en het hout van de tafel voor Hanneke. Zo komen beide stijlen weer samen.

We hebben die lampen bewust gekozen, om het groen van de planten op een speelse manier terug te laten komen.

Planten komen her en der
in het interieur terug

Boven de tafel hangt de prachtige Riva lamp van Ztahl. Een industriële lamp, maar wel met warme lichtbronnen én hangplanten. Planten komen her en der in het interieur terug op een heel bijzondere manier.

Zo hangt er in de woonkamer ook nog een Ztahl wandlamp waarin planten verwerkt zijn en is er een maatwerk plantenbak gemaakt die de verbinding tussen eet- en woonkamer maakt.

Geen gebaar
zonder gedachte erachter

Tim: “Geen gebaar zonder gedachten erachter. We hebben die lampen bewust gekozen, om het groen van de planten op een speelse manier terug te laten komen.” Boven het kookeiland hangen 3 lampen in een goudtint. “Deze mochten iets spannender zijn en matchen perfect met de gouden tegeltjes in de koffiehoek en de accenten in het behang in de woonkamer”, aldus Hanneke.

De windowseat of zitnis, een knusse plek

In de windowseat, of zitnis, zit eigenlijk altijd wel een van de kinderen te chillen. Of alle kinderen. Een knusse plek om na schooltijd even lekker in te gaan hangen. De nis is het enige raam zonder raambekleding, zodat je er lekker door naar buiten kan staren. Rijkelijk gevuld met mooie, kleurrijke kussens en een maatwerk zitkussen. Op de wanden en plafond van de zitnis zijn akoestische, vilten panelen bevestigd. Erg knus en deze dragen bij aan een betere akoestiek in huis. Rondom is veel opbergruimte gecreëerd in hetzelfde eiken als alle andere houten elementen in dit huis.

Tegenover de zitnis is een tafel aan het kookeiland gemaakt, waar ‘s ochtends even snel een ontbijtje gegeten wordt. Hanneke: “Fijn om zo’n extra eettafel te hebben, waar ook vaak huiswerk gemaakt wordt of gezellig gekletst kan worden tijdens het koken.”

Een knusse plek om na schooltijd even lekker in te gaan hangen.

Een sfeervol
behang

In de rustige basis van dit interieur poppen een aantal elementen van kleur op. In deze nis, waar de piano staat, hebben we gekozen voor een sfeervol behang. De Wildflower uit de collectie Lush van Arte. Het uitgesproken dessin heeft een luxe uitstraling van ribfluweel en een spontaan en speels karakter.

Op de achtergrond, bij de trap, is gekozen voor hetzelfde behang. Vanuit deze plek zie je dan mooi hoe diepte ontstaat in het interieur. Zo is er ook gespeeld met lichtinval en tinten; de zijkanten van de nis zijn net een tintje donkerder dan de muur.

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 398 individuele klantbeoordelingen op
5-sterrenspecialist

De speelkamer; een mooie, kleurrijke en gezellige ruimte

Hanneke houdt van een kleurrijk interieur, waar Tim liever kiest voor lichte tinten. Daarom hebben een aantal ruimtes verschillende thema’s gekregen. De speelkamer van de kinderen is daar het perfecte voorbeeld van! In het hele huis zie je dat er goed gekeken is naar de functie van de ruimte. Soms subtiel van kleur en in een andere ruimte juist aanwezig. In de speelkamer verwacht je wel wat kleur.

Het is een warme ruimte geworden met mooie, contrasterende tinten, zoals de groene, velvet bank van HKliving tegen de terracotta wand. Het behang, vloer en -kleed zorgen voor een warme aankleding, net zoals de afstyling in de maatwerkkast en op het bureau. Het behang is van Eijffinger, collectie Cranes at Dawn. Een mooie en gezellige ruimte om te spelen en tv te kijken voor de kinderen én Hanneke.

Kantoor voorzien van kleur

Naast de speelkamer is ook het kantoor voorzien van kleur, op zo’n manier dat er nog productief gewerkt kan worden. Het kortpolige tapijt is praktisch en zorgt voor warmte, net zoals de raambekleding van geweven hout.

Akoestische panelen werken écht!

Eerder hadden we het al over de vilten, akoestische panelen in de zitnis. Deze hebben we ook toegepast in de muziekruimte waar de oudste zoon zich kan uitleven op het drumstel. Hanneke: “De wandpanelen werken écht! Al zal de zwevende vloer vast ook bijdragen.” Verder is de ruimte aangekleed met een extra bank en is er een super gave graffiti op de muur achter het drumstel aangebracht.

In dit eerste deel van 'Binnenkijken bij Tim en Hanneke' heb je gezien hoe hun huis uit 1996 getransformeerd wordt tot een warm en sfeervol thuis. In het tweede deel duiken we dieper in de unieke details van hun renovatie. Laat je inspireren door de creatieve keuzes in vloeren, raambekleding en muurdecoratie die dit huis een écht thuis maken.

Maak een afspraak
met een van onze stylisten

Onze interieurstylisten uit Uden geven jou graag interieuradvies op maat!

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})