Binnenkijken bij
Tim & Hanneke

In het eerste deel van 'Binnenkijken bij Tim en Hanneke' hebben we gezien hoe hun huis uit 1996 getransformeerd werd tot een warm en sfeervol thuis. In dit tweede deel duiken we dieper in de unieke details van hun renovatie.

Laat je inspireren door de creatieve keuzes in vloeren, raambekleding en muurdecoratie die dit huis een écht thuis maken.

Van ontwerp tot droomhuis

In dit project bij Tim en Hanneke, heeft Lenz Architecten de indeling en speelse elementen ontworpen. 

Woongelofelijk Van Donzel zorgde vervolgens voor de materialisatie en bracht de ruimtes tot leven met zorgvuldig geselecteerde meubels, vloeren, raam- en muurbekleding.

De samenwerking van verschillende stylisten van Van Donzel, waaronder styliste Nanda voor meubels en inrichting, Angelique voor de afstyling en Doret voor advies over vloeren, ramen en muren, hebben geresulteerd in dit unieke interieuradvies.

Een comfortabel
zacht gevoel en warme uitstraling

Op de gehele bovenverdieping is gekozen voor Desso Airmaster vloerbedekking; anti-allergisch en lucht circulerend. Dit lussenpool tapijt heeft een pure, natuurlijke uitstraling en houdt stof vast, wat zorgt voor een schonere lucht in huis.

Styliste Doret: “Geen koude voeten bij het uit bed stappen, een comfortabel, zacht gevoel en warme uitstraling. Dat waren de key ingredients waar ik rekening mee mocht houden.”

Vloer

Het is belangrijk om in een vroeg stadium met Van Donzel in contact te komen. De wens voor dit type tapijt bleek namelijk bouwtechnische gevolgen te hebben voor het leidingwerk.

Gelukkig konden we hier nog rekening mee houden, zodat er optimaal geprofiteerd wordt van de voordelen van dit tapijt.

Op de begane grond is gekozen voor verschillende soorten vloeren. De praktische betonlook tegels met een terrazzo spikkeltje erin voor wat levendigheid in de keuken en bijkeuken. Dit harde materiaal is een sterk contrast met de warme eiken houten vloer in de woon- en speelkamer.

In het kantoor is daarnaast een kortpolig tapijt gelegd. Dat ideaal is als je met de stoelen schuift en zorgt daarnaast voor een huiselijke en warme sfeer.

Alle kamers boven zijn voorzien van verduisterende raambekleding.

Alle typen raambekleding

Raambekleding in overvloed in dit huis! Bijna alle typen bekleding zijn wel toegepast. We lopen ze even met je door.

Verduisterende
raambekleding

Alle kamers boven zijn voorzien van verduisterende raambekleding. In de kinderkamers hangen duettes.

Doret: “Tim en Hanneke vinden het belangrijk dat de raambekleding per ruimte passend is voor wie er gebruik van maakt of wat er in die ruimte gebeurt.”

Daarom is er in kinderkamers gekozen voor duettes met een easycord systeem. De kinderen kunnen deze ‘s ochtends en ‘s avonds gemakkelijk zelf bedienen.

Bali-gevoel
in de slaapkamer

De master bedroom staat in het teken van sfeer en warmte en daarom is er gekozen voor een combinatie van houten shutters in taupe tint met een inbetween gordijn die het Bali-gevoel van deze slaapkamer en badkamers versterkt.

Aluminium jaloezie
in de badkamer

Niet alle raambekleding past in een badkamer. Aluminium jaloezieën zijn echter vochtbestendig en daarom ideaal voor deze ruimte.

Daarom hebben we ze ook geplaatst in de bijkeuken. Deze opbergruimte wordt namelijk ook gebruik om te wassen en te drogen. Praktisch en tegelijkertijd stijlvol.

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 396 individuele klantbeoordelingen op
5-sterrenspecialist

Spelen met zonlicht

In de keuken is veel zonlicht en het is fijn om hier mee te kunnen spelen. Bij de eettafel, met zicht op de tuin, hangen inbetween gordijnen met wave plooi die altijd de kans geven om naar buiten te kunnen kijken. Net zoals in de woonkamer, al zijn daar ook jaloezieën bevestigd om deze ruimte in de avond te verduisteren.

Om warmte toe te voegen in de speelkamer en het kantoor is daar gekozen voor geweven hout; een raamdecoratie met een natuurlijke look and feel. Deze filtert het daglicht ook nog eens op een hele sfeervolle en prachtige manier.

Allemaal een
bijzondere muur

De kinderkamers hebben allemaal een bijzondere muur. Met een maatwerk Walltex fotobehang is dit goed te realiseren en kunnen de kinderen heerlijk slapen in een zelfgekozen thema.

Hanneke: “Wat ons betreft lag hier geen opdracht voor de stylist, maar mochten de kinderen zelf kiezen hoe ze hun kamer inrichten. Onze dochter wilde bijvoorbeeld een behang met een natuur thema en daar bepaalde vogels in verwerkt. Deze hebben we bij Walltex laten toevoegen voor een persoonlijke touch in haar kamer.”

Walltex behang wordt op maat gemaakt en ook in deze uitzonderlijk hoge ruimte is dit behang in één stuk gemaakt en geplakt.

Wat ons betreft lag hier geen opdracht voor de stylist, maar mochten de kinderen zelf kiezen hoe ze hun kamer inrichten.

Akoestische panelen

In de zitnis en de muziekkamer zijn akoestische panelen bevestigd om het geluid zoveel mogelijk binnenskamers te houden. De gave graffiti muur achter het drumstel maakt het helemaal af!

Behang met een luxe uitstraling van ribfluweel

Als we onze weg naar beneden vervolgen, komen we in het trappengat een aaibaar behang tegen. De Wildflower uit de collectie Lush van Arte. Het uitgesproken dessin heeft een luxe uitstraling van ribfluweel en een spontaan en speels karakter. Beneden komt dit behang nog eens terug in de nis achter de piano voor eenheid en een mooi diepte spel.

Behang is ideaal voor kleur en levendigheid van een ruimte

De woonkamer, speelkamer en kantoor zijn ook voorzien van een behang met structuur, passend bij de meubels en kleuren in de betreffende ruimte. Angelique: “Behang is ideaal om op een subtiele manier kleur en levendigheid toe te voegen aan een ruimte.”

Maak een afspraak
met een van onze stylisten

Onze interieurstylisten uit Uden geven jou graag interieuradvies op maat!

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})