Binnenkijken bij
Een boerderij in Bossche Schoolstijl

Wederom kijken we binnen in een bijzondere woning, namelijk die van Jan en Mies in Sint Anthonis. De Bossche Schoolstijl, met een liefde voor soberheid, strikte maatvoering en in al z’n eenvoud zonder tierlantijnen.

Kloosterachtig en met pure materialen, zoals beton, kenmerkt deze bouwstijl. Aan styliste Nanda de uitdagende taak om deze bouwstijl binnen door te trekken.

Een woonstijl met liefde voor soberheid

Bewoner Jan: “De binnenhuisarchitect heeft er al voor gezorgd dat de basis in deze stijl staat. Dat betekent de muren die grof gestukt zijn, maar waar je de stenen nog wel ziet, de betonnen vloertegels, het balkenplafond en de spots. Aan Nanda hebben we gevraagd het advies voor meubelswoningstoffering en accessoires hierop af te stemmen.”

 

De eerste afspraak vond op locatie plaats, waar Nanda grote, grove meubels aantrof. Het oogde wat donker binnen en er was geen eenheid. “Door de tijd heen hebben Jan en Mies telkens iets gekocht, wat uiteindelijk geen samenhang had. Het klopte niet en oogde daardoor rommelig vonden zij zelf. Zonde in zo’n mooie ruimte!”, aldus Nanda.

Moderniseren & complementeren

De vloertegel bleek het uitgangspunt. Het interieurplan werd afgestemd op deze tegel met groenige ondertoon. Er zou meer rust moeten komen voor overzicht en dus moest veel van het huidige interieur weg. Toch hoeft bij zo’n metamorfose niet alles te wijken. De kast in de woonkamer kreeg een nieuwe plek in de keuken, de eettafel bleef, maar met nieuwe eetkamerstoelen en ander klein meubilair kreeg ook gewoon weer een plek.

Nanda: “Klanten denken vaak dat álles nieuw moet als je voor een totaaladvies kiest, maar we werken meer dan eens met erfstukken of favoriete meubelstukken die door de jaren heen verzameld zijn.” Door het interieur wat te moderniseren en vereenvoudigen complimenteren we de Bossche Schoolstijl des te meer. De karakteristieke eigenschappen komen nu meer tot z’n recht.

Geen hoekbank
Maar twee zitbanken

De huidige bank was veel te groot, waardoor er te weinig doorloopruimte in de kamer was. Daarom heeft Nanda de hele setting omgedraaid, met het zicht naar buiten. Geen hoekbank, maar met twee losse banken ‘Allard’ van House of Dutchz, eentje met comfortabele hoofdsteunen, oogt de woonkamer meteen ruimtelijker.

Omdat er nu ook wat ruimte achter de bank is ontstaan, is de doorloop naar boven, de werk- en speelkamer, ook wat groter. Op deze manier is alles meer in verhouding. Het grote vloerkleed ‘ArtDeco’ van Desso verbindt het geheel en de lengte van de salontafel zorgt voor openheid en eenheid.

Een fauteuil
als extra zitplek

Voor een extra zitplek is gekozen voor een fauteuil. De 'Heth’ van het merk House of Dutchz. Fijn geplaatst bij de haard en met draaifunctie, zodat je je zowel richting de haard, de televisie als de bank kunt richten. En ook nu is er nog voldoende ruimte om wat stoelen uit de keuken bij te zetten als er meer visite is.

Een zwevend tv-meubel

Om de ruimtelijkheid nog wat meer te accentueren heeft Nanda gekozen voor een zwevend tv-meubel ‘Sipsey’ van House of Dutchz.
Bovendien ook nog eens erg praktisch met stofzuigen en dweilen.

Een doordacht kleuradvies

Nanda: “Jan en Mies hadden overal in huis dikke, volle gordijnen hangen, maar voor de privacy, vanwege vrij wonen, was dit niet echt nodig. Ik koos voor inbetweens gordijnen voor een luchtig effect. Het kleedt de ruimte mooi aan en zorgt voor sfeer. De beige kleur heeft een groene zweem. Die kleur komt eigenlijk overal terug, zoals de muren bij de trappen en in de accessoires.

Daarbij heb ik nog wat warmte toegevoegd door ook te werken met donkerbruin voor het contrast. Bruin is eigenlijk ‘het nieuwe zwart’, maar dan minder hard.” Nanda adviseerde ook om alle kozijnen antraciet te verven om contrast te creëren. Het wordt er meteen een stuk rijker van kleur van.

De woonkeuken

In de woonkeuken is de metamorfose iets minder groot, maar zeker niet minder sfeervol. Wederom zijn de kozijnen in antracietkleur geverfd. Hierbij zijn ook de ensuite schuifdeuren meegenomen. De eettafel en buffetkast waren al in het bezit van Jan en Mies.

Wel werden er nieuwe eetkamerstoelen aangeschoven. Nanda koos voor stoel ‘Dodo’ van Kloeck met armleuning en wieltjes. Uitgevoerd met stoffen voorzijde en lederen achterkant in de kleur ‘Granada Moss’. Ook in de keuken hangen de kamerhoge inbetweens met weefplooi dat zorgt voor een subtiele doorkijk naar de tuin, ze houden het zonlicht tegen en maken het knus en gezellig in de avond.

"Woonadvies is écht een vak.”

Maak een afspraak
met Nanda!

Of maak een afspraak met een andere interieurstyliste! Je kunt er ook voor kiezen om de keus aan ons te laten.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})