Retro Chique met Oosterse invloeden

We kijken binnen bij Familie Maas! Eugène en Marja betrokken in de zomer van 2019 hun nieuwbouwhuis in Sint Oedenrode met de woonstijl Retro Chique. Zeg nu zelf; een nieuwe woning is toch de droom van elke interieurliefhebber?!

Het geeft je de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en je interieur naar eigen smaak in te richten. Dit was dan ook het geval voor dit stel en Van Donzels interieuradviseur Ria was de gelukkige voor dit totaalproject.

Souvenirs in je interieur

Wat meteen opvalt bij binnenkomst zijn de Oosterse invloeden en ornamenten die het koppel rijk is; een handgemaakt wandkleed, een inheems masker en een aardewerk schaal met patroon. Niet al te opvallend, de reislust is subtiel aanwezig in het stijlvolle geheel. Het interieur voelt warm aan door gebruik van donkere houtsoorten en alle onderdelen zijn mooi op elkaar afgestemd: van salontafel tot raamdecoratie en kleur op de muur. Styliste Ria is dan ook bij het gehele proces betrokken geweest, niet alleen bij het adviseren van meubels maar ook bij het maken van het kleuren- en materialenplan in Retro Chique voor deze woning.

Marja: “Ik ben gek op kleur, prints en alles wat ‘net iets anders is dan anders’. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een ovale eettafel en verschillende patronen. Het is lastig om onze woonstijl in een hokje te plaatsen, omdat we echt een eigen stijl hebben. Ik zou zeggen dat het een mix is van elegant-chique met retro invloeden.”

Wist je dat we bij Woongelofelijk Van Donzel naast meubelen ook een groot assortiment aan behang en raamdecoratie hebben?

Je moet het maar durven als interieuradviseur. Toch is het precies wat ik in gedachten had!

Material board

Styliste Ria: “De grootste uitdaging was om met de voorkeur voor kleur en patronen toch rust te creëren.” Alles is tot in de puntjes uitgedacht en het kleurenplan draagt zeker bij aan de eenheid. Door naast de rustige kleurbasis van beige, grijs en zwart maar één accentkleur te kiezen, bijvoorbeeld.

Vintage vibe

Misschien zie je de combinatie ‘retro’ en ‘nieuwbouwwoning’ niet helemaal voor je. Toch geeft de mix van verschillende prints, het gebruik van aardetinten én taps toelopende pootjes echt een ‘vintage-tintje’ aan deze inrichting. Het uitgangspunt voor dit vernieuwde interieur was dan ook de schuine, houten pootjes onder de nieuwe bank. Ria: “De tapse pootjes vond ik het meest belangrijk, vanuit daar hebben we de rest van de meubels uitgekozen!” Toch is dit interieur strak en stijlvol ingericht, zonder al teveel tierlantijnen in de vorm van overmatige decoratie. Deze woonstijl noemen we dan ook Retro Chique!

 

Het ‘zwevende’ maatwerk tv-meubel oogt heel strak en contrasteert met de patronen in de fauteuils. Ria: “De grootste uitdaging was om met de voorkeur voor kleur en patronen toch rust te creëren.” Alles is tot in de puntjes uitgedacht en het kleurenplan draagt zeker bij aan de eenheid. Door naast de rustige kleurbasis van beige, grijs en zwart maar één accentkleur te kiezen, bijvoorbeeld.

Ik ben gek op kleur, prints en alles wat net iets anders is dan anders!

Welkom

In deze video kijken we nog eens binnen bij Eugène en Marja. Het geeft meteen een goed overzicht van de ruimte. Hier zie je echt goed welke materialen en texturen gebruikt zijn om het interieur vorm te geven.

Maak een afspraak
met Ria!

Of maak een afspraak met een andere interieurstylist! Je kunt er ook voor kiezen om de keus aan ons te laten.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})