Binnenkijken bij
Nick & Irma

We keken al eens eerder binnen in het sophisticated rustieke interieur van Nick en Irma en beloofden ook de keuzes van hun muur-, vloer- en raambekleding te laten zien. In deze blog lees je alles over de anti allergische vloerbedekking op de bovenverdieping, de prachtige gordijnen en raambekleding en het diverse behang beneden en op de slaapkamers dat styliste Doret adviseerde.

Wavy inbetweens

Doret: “In de landelijke keuken wilde ik gebruik maken van een inbetween om het contact met de tuin te behouden en te kunnen spelen met het lichtinval.”

Een inbetween gordijn is echt van deze tijd. Ze zijn lichtdoorlatend en zitten qua stofdikte tussen vitrage en gordijn in. Door de dikkere draad en weving oogt het als een rijke, volle stof. Je kijkt er wel door naar buiten, maar niet naar binnen en zorgt dus voor wat privacy.
 
Voor zowel de keuken als de gordijnen boven adviseerde Doret een inbetween met wave plooi. Wave gordijnen zijn een type gordijnen met een gelijkmatige, golvende (wave) plooi. Deze unieke plooi wordt gecreëerd door een speciale confectioneringsmethode met behulp van waverunners en haken. Zo blijft de waveplooi duidelijk zichtbaar, zowel wanneer de gordijnen geopend als gesloten zijn.


De structuur van linnen stond Nick en Irma wel aan, maar linnen kreukt en dat stond minder aan. Daarom werd er gekozen voor een synthetisch materiaal met linnen look. Vanwege de eiken houten tafel met eetkamerstoelen in geel en blauw velours is er gekozen voor een rustige basis qua stoffering. Het is dan niet vreemd dat Doret een mooie natuurlijke tint gekozen heeft voor dit gordijn.

Doret: “Nick en Irma hadden weinig specifieke wensen, maar wisten wel heel goed wat ze mooi vinden. Ze vonden mijn advies op het gebied van vloer, muur en raam meteen perfect passen bij de sophisticated rustieke inrichting dat we eerder realiseerden. Dat is als stylist zijnde natuurlijk extra mooi om te horen.”

Duettes in harmonie

Ideaal voor draaikiepramen | verduisterend

Duettes bestaan uit twee lagen geplooide stof die zich als een harmonica opvouwen wanneer ze worden opgetrokken. Het zijaanzicht laat een honingraatstructuur zien waar de koorden doorheen lopen. Duettes worden nog wel eens verward met plissé gordijnen. Het verschil zie je wederom aan de zijkant; bij plissé zie je daar een zigzagpatroon. 

Bij Nick en Irma werd het op de slaapkamer dus duettes. Doret: "Om de landelijke uitstraling van de boerderij ook hier te accentueren, koos ik voor duettes, zodat je de mooie kozijnen blijft zien. We monteerden de verduisterende duettes op een zijgeleiding, vanwege de draaikiepramen."

Afspraak maken

Anti allergische vloerbedekking

Eigenlijk wilden Nick en Irma een pvc vloer op de bovenverdieping. Maar omdat de oude boerderij een houten verdiepingsvloer heeft, raadde Doret dit af. De vloer is niet recht en beweegt, dat maakt het minder geschikt voor pvc. Irma was in eerste instantie terughoudend voor vloerbedekking, vanwege haar huisstofmijtallergie. Doret adviseerde het anti allergische tapijt van Desso.

Desso heeft een innovatief tapijt ontwikkeld, genaamd DESSO AirMaster for Home, om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. In vergelijking met andere vloeren houdt dit tapijt fijne stofdeeltjes beter vast. Met de AirMaster vloerbedekking wordt het opdwarrelende stof een stuk minder, bijvoorbeeld door openzwaaiende deuren of spelende kinderen. 

De speciale garens in het tapijt zorgen ervoor dat de fijne stofdeeltjes worden vastgehouden totdat er gestofzuigd wordt. Dit resulteert in minder inademing van stof en een beter binnenklimaat.

DESSO AirMaster for Home is speciaal ontworpen voor gebruik in huis. Het is een stoer tapijt met een lussenpoolstructuur en een pure en natuurlijke uitstraling die aansluit bij de uitstraling van de boerderij van Nick en Irma. 

Behang

Op de muur van de open haard in de keuken is gekozen voor vliesbehang. Dat kan wel tegen een stootje, omdat het wat steviger is dan papieren behang. Niet het behang, maar de muur wordt voorgelijmd. Ook de lijm moest geschikt zijn voor de hitte van de open haard en dus is daar rekening mee gehouden. 

Voor de slaapkamers mochten de kinderen natuurlijk meebeslissen en kozen zij uit ons assortiment een behang met aapjes en voor de andere kamer een blauw behang met zilveren glinstering.

Doret: "Ik adviseer altijd om te kiezen voor behang in je interieur. Het is van grote meerwaarde. Houd de basis neutraal en pak lekker uit met behang. Het brengt meteen sfeer en kleedt een ruimte écht aan!"

We weten wel wat we mooi vinden, maar
konden het zelf niet samenstellen.
Doret sloeg meteen de spijker op z’n kop!

Maak een afspraak
met Doret!

Of maak een afspraak met een andere interieurstyliste! Je kunt er ook voor kiezen om de keus aan ons te laten.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})