Onderhoud stoffen meubels

Meubels heb je een aardige tijd in huis staan. Daarom moet je er goed voor zorgen, zoals je dat ook voor jezelf doet! Lees hieronder alles over het onderhoud van jouw stoffen meubel, zodat je er optimaal en zo lang mogelijk van kunt genieten. Van velours tot aan microvezel!

Verschillende mogelijkheden

Bij houten en lederen meubels is het gemakkelijker om onderscheid te maken tussen verschillende soorten en afwerkingen. Bij stoffen meubels ligt dat iets ingewikkelder, omdat er 1001 verschillende mogelijkheden en combinaties zijn in garens, weeftechnieken, vezelsoorten et cetera. Allemaal hebben ze andere kenmerken en manieren van onderhouden.

Natuurlijke en synthetische vezels

Zo kunnen we vezels onderscheiden in natuurlijke, dierlijke en (half)kunstmatige vezels. Katoen, wol en linnen zijn bijvoorbeeld natuurlijke vezelsoorten. Zijde valt onder de dierlijke vezelsoorten en zo is nylon bijvoorbeeld een synthetische vezelsoort. Kunstmatige vezels zijn over het algemeen sterker, maar het nadeel is dat er fossiele brandstoffen nodig zijn om ze te produceren.


Pilling

Een eigenschap van veel stofsoorten is dat het op de duur gaat pillen. In de wintermaanden zal je merken dat dit nog wat extra gebeurt, en dat heeft te maken met de droogte van de omgeving. Maar geen nood! Deze ‘pilling bolletjes’ zijn gemakkelijk te verwijderen met een elektrisch pilling apparaat, zonder dat de stof eronder hoeft te lijden.


Zitspiegel en Shading

Twee andere eigenschappen van stoffen meubels, zijn ‘shading’ en een ‘zitspiegel’. Ook hierbij geen reden tot paniek, want het één hoort bij de natuurlijke charme van het materiaal en het ander is heel eenvoudig te verhelpen.


Plooivorming

Elke stof is anders en heeft een bepaalde elasticiteit, waardoor er plooivorming kan ontstaan. Dit geeft charme aan het meubel én is nodig voor een optimaal zitcomfort! Wil je toch de plooivorming minimaliseren, hou dan rekening met het volgende:

// Klop de rug- en zitkussens regelmatig op en draai regelmatig

// Ga niet zitten of staan op de arm- en rugleuningen.


Basistips

Daarnaast zijn er nog een aantal basistips waar je rekening mee kunt houden om je stoffen meubel zo lang mogelijk mooi te houden:

// Plaats je meubel niet in direct zonlicht

// Zorg voor voldoende ruimte tussen de radiator en je meubel

// Laat huisdieren niet op je meubel zitten of liggen (hoe aanbiddelijk ze je ook aankijken…)

// Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 45% en 55%

// stofzuig je meubel regelmatig met een meubelopzetstuk

 

 

Stoffen meubels onderhouden

Regelmatig onderhoud

Met maar weinig inspanning kun je jarenlang genieten van een mooie, stoffen bekleding. Om het stof te voorzien van de nodige voeding en bescherming, maken we onderscheid tussen dagelijks en halfjaarlijks onderhoud.

Neem je meubel dagelijks af met een licht vochtige, zachte, katoenen doek. Let hierbij op dat je doek vrij is van zeep- en kalkresten en gebruik deze doek alleen voor het onderhoud van je stoffen zitmeubel. Idealiter maak je gebruik van gedestilleerd water. Stof je stoffen meubelstuk daarnaast wekelijks met een meubelopzetstuk.

Onderhoud je meubel 2 à 3 keer per jaar met het bijbehorende onderhoudsmiddel. Deze middelen zijn verkrijgbaar in onze meubelwinkel in Uden.

 

Garantie

Vanaf 20 december 2910 hanteren wij een nieuwe Woongelofelijke service. Hiermee ben je standaard 7 jaar gegarandeerd van professionele hulp bij eventuele ongemakken aan je zitmeubel. Hiermee krijg je een langere en uitgebreidere garantie op je bank, fauteuil, stoel of vloerkleed.

Met deze service zijn wij de eerste en vooralsnog de enige in heel Nederland, en gaan wij verder dan de standaard fabrieksgarantie. Lees meer over onze Woongelofelijke services.

Is er iets mis met je zitmeubel? Vervelend! Heb je een vlek of constructiefout (denk hierbij aan pilling en het overmatig plooien van de bekleding)? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je zo snel mogelijk verder!

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['content']['total'] }})