6 tips voor jouw tuin make-over

Je interieur is tip top in orde, maar die tuin heeft nu écht een upgrade nodig; maar waar moet je beginnen?! Zoek niet verder: wij kunnen je helpen om jouw tuin op te fleuren tot een plek waar je kunt genieten, ontspannen en mooie momenten kunt delen met familie en vrienden.

Bij het opnieuw inrichten van jouw tuin zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. We hebben voor jouw tuin make-over een paar belangrijke overwegingen op een rijtje gezet.

 

1. Bepaal het doel en de functie van jouw buitenruimte

Is jouw tuin een plek waar jij je volledig wilt ontspannen, waar je kinderen vrijuit kunnen spelen, misschien wil je wel een grote moestuin aanleggen, een grote familietuin of een combinatie van deze elementen? Zet jouw behoeften op een rijtje om aan jouw tuin make-over te beginnen.

Denk ook vast na over de stijl die bij jou past. Struin Pinterest af en maak jouw ultieme tuin moodboard. Ga je voor natuurlijk, luxe of een kleurrijke tuin? Houd hierbij rekening met jouw opgestelde budget.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw tuinadvies? Vraag het aan onze Buitenlevenspecialisten!

2. Indeling en ontwerp

Heb je al nagedacht over de indeling van jouw ruimte en waar je wat wilt plaatsen? Pak die plattegrond erbij, maak een paar kopietjes en kleur ze lekker vol. Laat je fantasie de vrije loop en maak een schets van jouw ideale tuin. Denk na over onderdelen zoals bestrating, gazon, tuinhuis, verlichting, overkapping, erfafscheiding of een speelhoek voor de kinderen.

3. Onderhoud van de tuin

Bedenk hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhoud van je tuin. Heb je niet bepaald groene vingers, kies dan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Als je het liefst de hele dag in de tuin wroet, laat je jouw tuinwensen helemaal de vrije loop.

4. Haal groen in je tuin

Kies planten die geschikt zijn voor jouw tuin. Ligt jouw tuin op het zuiden, houd er dan rekening mee dat je planten kiest die goed tegen zon kunnen. Tuinen op het noorden hebben meer schaduw, dus kies hier voor schaduwplanten.

Overweeg een combinatie van bomen, struiken, bloemen en grassen om er een mooi en harmonieus geheel van te maken. Houd hierbij rekening met de verschillende seizoenen en wanneer de planten in bloei zijn. 

Kunstplanten

Kies bij gebrek aan groene vingers of tijd voor kunstplanten, of zet een mooie vaas met kunstbloemen op tafel. Deze hoef je geen water te geven en geven toch een groene touch aan je tuin. 

5. Tuinmeubelen en accessoires

Het is zover; je weet wat je, waar in de tuin wil hebben. Nu is het dus tijd om te kijken wat voor tuinmeubelen je wilt. Kies voor tuinmeubelen die passen bij de functie en stijl van jouw tuin. In onze winkel hebben we een ruime keuze uit tuinmeubelen van Yoi. De naam doet misschien anders vermoeden, maar de tuinmeubelen van Yoi hebben Nederlandse roots.

De lijn bestaat uit comfortabele, Europese ontwerpen met een Oosters tintje. De stijlvolle en luxe ontwerpen zijn gemaakt van moderne combinaties van materialen zoals aluminium, rope en teakhout. De kussens zijn gemaakt van speciale acrylstoffen die water- én vuilafstond zijn. Geen gedoe, je kunt ze lekker laten liggen. Waterdruppels drogen op als sneeuw voor de zon en een koffievlek is makkelijk te verwijderen met een droge doek. 

Tuindecoratie

Voeg als laatste stap accessoires en decoratie toe om je tuin helemaal eigen te maken. Voeg accessoires toe zoals sierkussens, bloempotten, tuinverlichting en decoratie om het helemaal af te stylen. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kom naar onze winkel en laat je inspireren en adviseren door onze Buitenlevenspecialisten.

6. Dé finishing touch voor jouw tuin: een buitenkeuken

Kijk jij jaarlijks vol enthousiasme uit naar het BBQ seizoen? Overweeg dan eens de mogelijkheid van een buitenkeuken. Een buitenkeuken is geschikt voor iedereen. Of je nou iedere week barbecuet of alle kneepjes nog wilt leren. Het brengt gegarandeerd gezelligheid in jouw tuin. En hoe fantastisch is het om je familie en vrienden te verrassen met heerlijke gerechten, bereid in jouw eigen buitenkeuken?! 

Buitenkeukens.nl

In onze webshop van Buitenkeukens.nl vind je ons gehele aanbod. Van kamado barbecues tot compleet op maat gemaakte buitenkeukens en van vuurschalen tot houtovens. Neem een kijkje en laat je verrassen door alle mogelijkheden die het buitenleven te bieden heeft.

Naar Buitenkeukens.nl

De stappen voor jouw tuin metamorfose

We zullen alle stappen voor jouw tuin make-over nog een keer voor je op een rijtje zetten:

  1. Bepaal het doel en de functie van jouw buitenruimte;
  2. Denk na over de indeling en het ontwerp;
  3. Schat in hoe veel je onderhoud je wilt verrichten aan je tuin;
  4. Haal groen in je tuin;
  5. Koop de juiste tuinmeubelen en accessoires;
  6. Kies voor dé finishing touch voor jouw tuin: een buitenkeuken.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Wij helpen je graag verder in onze winkel!

Nóóit meer acties, tips en wooninspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze Woongelofelijke e-mail.

Gratis aanmelden

Wij versturen géén spam

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})