Events

Wooninspiratie Winterevent 2018, een woongelofelijk event

5 december 2018

We kijken terug op een woongelofelijke wooninspiratie avond. Vóór openingstijd stonden enthousiaste bezoekers al aan de deur. Een héérlijke foodmarkt, creatieve workshops, beauty- en interieurtips en drankjes in overvloed maakten de avond tot een groot succes. De niet te missen knallende afsluiter zorgde voor een spetterend einde. We nemen je mee naar een waar Winter Wonderland bij Van Donzel.

Lees verder…

Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtrends, Kleurinspiratie

INTENSE & GLOOMY

1 december 2018

De winter is in aantocht! We hebben behoefte aan behaaglijkheid en warmte. Daarnaast komen de feestdagen er ook weer aan. Gezellig op de bank zitten met een spelletje bij de haard of uitgebreid tafelen met vrienden of familie. Ons interieur mag dan niet ontbreken in sfeer en gevoel tijdens deze koude dagen. Het thema van deze maand: Intense & Gloomy, past hier perfect bij.

Lees verder…
Interieur inspiratie

Afrikaans interieur

24 november 2018

Helemaal passend in het thema van deze maand ‘down to earth’ presenteer ik een blog over Afrikaans interieur.

Lees verder…

Geen categorie

Ruimte verdelen

19 november 2018

Bron: https://i.pinimg.com/originals/

Je kent dat wel, je hebt net een nieuw huis of woont er al een tijdje maar hebt geen idee wat je ermee aan moet. De ruimte is groter dan je je had voorgesteld wat het onmogelijk maakt hier gezelligheid in te creëren. Met deze blog ga ik je helpen je ruimte zo optimaal mogelijk te verdelen d.m.v. ‘room dividers’ zodat er gezelligheid gecreëerd wordt in huis.

Room divider
Wat is nu een ‘room divider’? Een ‘room divider’ is een meubel, muur of onderdeel in je ruimte die ervoor zorgt dat de ruimte verdeeld wordt. Door middel van de ‘room divider’ creëer je een scheiding tussen twee verschillende functies.

We zien steeds vaker dat huizen een open indeling hebben waardoor je zelf kan kiezen welke functie je aan welke hoek wil toewijzen. Ondanks dat dit zorgt voor veel flexibiliteit maakt dit het ook extra lastig om in de ruimte sfeer en gezelligheid te creëren.

Bron: https://www.dezeen.com/

Een ‘room divider’ is de ideale oplossing voor dit probleem. De ‘room divider’ kan op veel verschillende manieren gecreëerd worden. Om je vooruit te helpen heb ik hieronder een aantal verschillende opties op een rijtje gezet.

Open
Is je ruimte niet heel groot? Dan is dit de ideale optie voor je. Een open ‘room divider’ zorgt voor afscheiding zonder afsluiting. Wanneer een ruimte klein is, is het van belang dat deze zo ruimtelijk mogelijk aanvoelt. Met een grote dichte constructie creëer je hele kleine hokjes en voelt de ruimte krap aan. Een open en luchtige constructie zoals een open vakkenkast zorgt voor een connectie tussen twee functies. Zo blijft de ruimte open maar ook sfeervol.

Bron: https://www.dezeen.com/

Ken je ons merk D-bodhi al? Het merk heeft veel grote kasten die volledig of gedeeltelijk open zijn die zeer geschikt zijn als ‘room divider’.

Bron: https://designonline24.nl/d-bodhi-fendy-boekenrek-120-40-180-teak

TIP: Plaats in een aantal open vakken een mooie accessoire zoals een grote vaas. Zo heb je een opvallend pronkstuk die je vanuit elke hoek van de kamer kan bezichtigen.

Bron: https://www.detroubadour.nl/d-bodhi-boekenrek

Half open
Wanneer ik praat over een half open constructie heb ik het niet over een vakkenkast met een aantal deurtjes erin. Nee, het gaat hier om een smalle wand of dichte kast die de ruimte net even opdeelt.

Wil jij de ruimte opdelen in twee functies maar wil je de connectie niet volledig kwijt tussen de ruimtes? Ga dan voor een half open constructie. Een smalle kast of wand aan een of beide zijkanten van de wand zorgen ervoor dat de ruimte een duidelijke verdeling krijgt. Door het midden open te laten blijft er een connectie bestaan tussen de twee ruimtes.

Bron: http://decoraciondeinteriores21.com/

TIP: Wanneer je een ruimte gaat verdelen met een ‘room divider’ plaats deze dan vooral aan de langste wand in de ruimte. Zo blijft de ruimte nog steeds groot ogen.

Kies voor een vakkenkast om mooie accessoires in te presenteren. Je kunt er voor kiezen deze kast aan een kant of weerszijde te maken. Kies je voor een kant? Kijk dan vooral naar de afwerking van de achterkant van de kast aangezien je daar vanuit een van de twee ruimtes ook zicht op hebt.

Bron: https://i.pinimg.com/

TIP: Wist je dat we bij ‘van Donzel’ een maatmeubelmaker hebben? Onze interieur adviseurs kunnen je helpen met het personaliseren van een ‘room divider’ en onze maatmeubelmaker realiseert en plaatst deze vervolgens in jouw huis.

Wil je toch de ruimte open of transparanter houden? Kies dan voor een stalen constructie met glas erin. Deze houdt de connectie tussen de twee functies volledig open ondanks dat het toch een duidelijke afscheiding geeft.

Bron: https://roomed.nl/shop-the-look-woonkamer-met-roomdivider/

Dicht
Bij een dichte constructie kun je denken aan deuren die twee ruimtes met elkaar verbinden. Een dichte constructie zorgt ervoor dat je de ruimtes volledig afsluit van elkaar. Toch kun je door middel van een glazen pui of deuren een verbinding houden met de andere ruimte. Wil je het toch volledig af kunnen sluiten? Kies dan voor dichte taats of schuif -deuren, deze sluit je af maar zodra connectie van belang is sla je ze volledig open naar de zijkant.

Bron: https://roomed.nl/5x-voordelen-van-schuifdeuren-in-huis/

Bron: https://www.kamerensuitespecialist.nl/fotoboek/

TIP: Heb je een breed huis? Kies ervoor om eerst een kast of muur en dan pas een deur te plaatsen. Zo deel je de ruimte op in twee duidelijke functies en heb je niet overdreven grote deuren.

Bron: https://theartofliving.nl/mainstream-interieur-blog-sarah-watts/

Haard
Een hele andere manier om je ruimte op te delen is door te kiezen voor een haard. Je kunt zowel de haard in het midden als aan de zijkant plaatsen van je huis. Door te kiezen voor een doorkijk haard houdt je connectie met de andere kant. Een haard zorgt niet alleen voor sfeer maar geeft een duidelijke en brede afscheiding tussen twee functies.

Bron: http://decoria.net/

TIP: Laat de haard verbreden en creëer aan de zijkanten van de haard open nissen met planken erin. Zo heb je ook wat te bekijken als je er langs af loopt.

Bron: https://barbasbellfires.com/nl/

Bron: https://nl.pinterest.com/

Ben je zelf aan het struggelen met de verdeling en indeling van je ruimte en kom je er totaal niet uit? De interieur stylisten van het Stijllab bij ‘van Donzel’ helpen je graag met het make nvan de juiste keuzes.

 

Geen categorie

Eigenheid in huis creëren, zo ga je te werk!

8 november 2018

Iedereen is om de zoveel tijd wel weer toe aan een nieuw interieur en daar wordt natuurlijk iedereen vrolijk van. Maar nieuw hoeft niet altijd te zeggen dat dit beter of mooier is. Een voorwerp of meubel waar een verhaal achter schuilt heeft veel meer waarde en maakt het voorwerp of meubel ook mooier!

Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak, maar voor sommigen van jullie is het moeilijk om meubels met elkaar te combineren en dit eigen te maken.
Wat vaak wordt gedacht is dat de kast, de salontafel en de eettafel hetzelfde qua model en structuur moeten zijn, maar dat is absoluut niet zo, speel juist met vormen en materialen.
Let er wel op dat als je salontafel een zwarte poot heeft, je wel ergens het materiaal en de kleur terug laat komen. Dit kan bijvoorbeeld in de poot van de eettafel, zo creëer je eenheid.

Mijn vriend en ik zijn momenteel bezig met ons eigen huisje en mijn familie om mij heen zegt nu al dat ons huis echt een showroom wordt.
Dat wil ik dus absoluut niet! Styling is mijn passie en ik wil uiteraard dat alles er perfect uitziet maar het moet wel ons thuis worden en geen showroom.

 

Dit is hoe ik dat ga aanpakken:

Ik zorg er eerst voor dat de basis: de vloer, kozijnen en kleuren op de muur etc. kloppen.
Als dit klopt qua tinten en materialen ga ik op zoek naar meubels.
Ik vind het belangrijk dat het mooie meubels zijn en deze passen bij onze stijl, maar het allerbelangrijkste hiervan is dat de meubels goed zitten! De zit van een bank of fauteuil bijvoorbeeld is vele malen belangrijker dan het uiterlijk, het oog wil natuurlijk ook wat maar dat komt op de tweede plaats.

Voor de meubels kies ik voor rustige natuurlijke tinten, hieronder versta ik taupe, lichtbruin, wit, licht eiken en beige.
Doordat je interieur lichte tinten heeft creëer je rust in je huis en lijken de ruimtes groter. En door bijvoorbeeld een stalen deur te plaatsen of donkere kozijnen geef je je interieur contrast en word je interieur onwijs speels en stoer.

Doordat de ruimtes en het interieur rustige tinten hebben kun je met je accessoires alle kanten op!
En hiermee kun je je interieur helemaal eigen maken. Denk hierbij aan sierlijke kussens met veel kleur of gave patronen en een opvallend karpet waarbij de kleuren weer terugkomen in potten of glaswerk.

TIP: De kussens van Claudi zijn onwijs mooi, wij hebben deze in de winkel liggen op de afdeling BAENKS en als je dit combineert met een paar waanzinnige kleuren dan krijgt je bank al een hele andere uitstraling!

Wat ik bijvoorbeeld belangrijk vind is dat het niet te druk wordt. Ik hou van rust in huis maar wil er natuurlijk wel eigen elementen in verwerken en laten zien wat mijn stijl is.
Zo hebben wij van onze reis uit Indonesië en Amerika een paar mooie items meegenomen.
Deze krijgen een bijzondere plek in de huiskamer en achter elk item zit een verhaal.

Zo hebben wij uit een cowboy dorpje een typisch Amerikaanse plaat/bord meegenomen met een auto en een tekst erop. Ik hou hier meestal echt niet van, maar wij hebben deze plaat gekocht in het zwart met een beige omlijning waardoor het weer super tof staat bij onze stijl. Daarnaast geeft het weer een gek en speelse draai aan het interieur. Ik heb even wat speurwerk gedaan en uiteindelijk heb ik de plaat op internet gevonden, zo zien jullie ook gelijk dat de kleuren overeenkomen met de stijl die wij straks in ons huis gaan toepassen. En zo zie je maar dat een klein element of kleine accessoire al heel veel kan doen!
Dus blijf bij jezelf en hou het rustig, zo komen de bijzondere items ook meer naar voren en zo creëer je eigenheid in je interieur.

Stel je komt er niet uit en vind het toch nog erg lastig, ik help je graag verder in onze winkel!

Interieur inspiratie

Down to Earth

5 november 2018

Iets wat je overal en altijd ziet zijn kleuren. Soms uitbundig, soms heel minimaal of ingetogen maar je komt kleur echt overal tegen. Deze tijd van het jaar is de natuur prachtig, iets om echt van te genieten. Buiten zie je heel veel warme kleuren in mooie aardse tinten maar ook rood en geel kom je nu veelvuldig tegen. Dit warme gevoel willen we altijd graag ook binnen doorvoeren: zie je in de zomer veel witte en lichte tinten, nu kiezen we voor de warme en donkerdere kleuren. Lees verder…

Geen categorie

Pompoen schilderen

28 oktober 2018

Wat een aantal weken geleden begon met brainstormen over de te geven workshops was het zaterdag 27 oktober dé dag van de workshop voor het pompoen schilderen. Voordat we deze workshop zouden kunnen geven moesten wij natuurlijk ook onze creatieve kant aanspreken. Want het bedenken van een thema is een, de uitvoering is nog iets anders. Dus zijn Nadieh en ik thuis aan de slag gegaan om een aantal mooie voorbeelden te maken.

En zoals gezegd, zaterdag was het dan zover. We hadden een leuke groep enthousiaste dames die de pompoenen ieder op een superleuke, eigen manier geschilderd hebben. Deze middag kon iedereen een grote en een kleine pompoen naar eigen inzicht pimpen. En wat leuk om te zien wat een creativiteit iedereen dan heeft: geen enkele pompoen was hetzelfde.

Om de middag zo goed mogelijk te benutten hadden we ervoor gezorgd dat de kleine pompoenen al een mooi kleurtje gekregen hadden.

Maar voordat deze pompoenen gepimpt konden worden mochten de dames eerst zelf aan de slag met de grote pompoenen. Iedereen zocht een mooi kleurtje uit van de verf van Carte Colori. Deze mooie krijt- of kalkverf kun je niet alleen gebruiken voor de muur maar ook voor meubels of – zoals wij gedaan hebben – voor de pompoenen en is natuurlijk ook te verkrijgen bij Van Donzel.

En na een lekkere kop koffie met – om helemaal in het thema te blijven – een pompoen cup cake kon het echte werk beginnen. De dames gingen ieder op haar eigen manier aan de slag. De ene begon met een andere kleur verf, de andere met een witte stift en weer een ander zette een mooie tekst op de pompoen.

Tussendoor nog even de grote pompoen helemaal verven zodat deze kon drogen en snel weer verder met de kleine versie. En natuurlijk bedenken: “wat ga ik met de andere pompoen doen”.
Waar de ene dame koos voor eenheid voor beide pompoenen qua kleur, koos de andere voor juist 2 verschillende. Zelfs het stapelen van pompoenen is aan bod gekomen. Superleuk om te zien. Al met al een hele geslaagde middag, waarbij iedereen tevreden met een mooi exemplaar naar huis ging.

Denk je nou bij jezelf: Wat leuk daar had ik ook bij willen zijn? Er worden veel vaker leuke workshops gegeven bij Van Donzel. Zo staat in november het Winterevent gepland met diverse leuke andere workshops. Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan.

Interieur inspiratie

Black is beautiful, of toch niet?

24 oktober 2018
Televisie in het interieur

“De TV mag gezien worden”. “Echt niet, ik vind het een lelijk zwart ding”. Herkenbaar? Ik hoor dit vaak tijdens een interieuradvies. Maar ook voor mezelf is dit heel herkenbaar. Zou ik het liefst de televisie zo onopvallend mogelijk in onze huiskamer willen plaatsen, van manlief mag deze op een prominente plek in de woonkamer. Thuis hebben we een mooi compromis gevonden waarin we ons beiden konden vinden.

Lees verder…

Interieur inspiratie

Zeg het met bloemen!

15 oktober 2018

Deze keer een blog niet over accessoires, kleurtrends of meubels maar over bloemen. Als er iets is dat in mijn huis niet mag ontbreken dan zijn het bloemen! Het hele jaar heb ik bloemen in huis staan. Vaak krijg ik bloemen (ja ik heb zo’n lieverd thuis ) maar er zijn ook momenten dat ik ze zelf ga uitzoeken. Hierin kan ik ontzettend wisselend zijn: houd ik de ene keer van een kleurrijke flinke bos, de week daarop kan ik “vallen” voor een mooie tak of een paar losse bloemen.

Overal waar bloemen te koop zijn, moet ik even kijken naar: de kleuren, hoe de bossen zijn opgemaakt en de soorten bloemen. Soms denk ik dan: hè jammer, ik heb niets nodig. Maar eerlijk is eerlijk, dat komt heel weinig voor. Altijd is er wel een plekje waar ik nog iets neer kan zetten! Lees verder…

Events, Interieur inspiratie

DE WOONBEURS IN AMSTERDAM RAI

11 oktober 2018

Oktober is de woonmaand van het jaar! En dát betekent dat er ook veel beurzen, exposities en presentaties zijn. In deze maand doe ik dan ook veel inspiratie op! Zo heb ik afgelopen week een bezoek gebracht aan de woonbeurs in Amsterdam. Graag deel ik met jullie mijn inspiratie in deze blog!

Lees verder…