Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Verlichting

Schijn een lichtje op…

13 augustus 2018
Schijn een lichtje op

Ongelooflijk wat een geweldige zomer hebben we dit jaar. Dit is écht genieten. Met deze warme dagen waarin ik de dagen zoveel mogelijk buiten doorbreng wil ik ook heel graag buiten alles aanpakken. Maar dit weer vraagt soms ook om helemaal niets te doen, eerlijk gezegd best vaak. Stil zitten is echter niet iets wat ik vaak doe. Ook al lig ik lekker onderuit gezakt dan vind ik dat ik alvast in mijn  hoofd met een nieuwe indeling, ontwerp of plan bezig kan zijn. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.  Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Wat zal mijn huis vandaag aantrekken?

9 augustus 2018
wat trekt mijn huis vandaag aan

Accessoires, het zijn er zo veel en de combinaties zijn eindeloos. Dit resulteert er vaak in dat je net de verkeerde combinaties maakt of dat het een te klein gebaar is waardoor het niet opvalt in de ruimte. Met deze blog ga ik je een handje helpen met het maken van mooie passende combinaties die opvallen! 
Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Opposites Attract

1 augustus 2018
Opposites Attract

Het is inmiddels hartje zomer en we hebben dat fel gekleurde zomerjurkje met die gekke print inmiddels al uit de kast getrokken. Het thema van deze maand sluit hier op aan met zijn felle kleuren, gekke prints en gewaagde uitstraling.

Opposites attract
Het thema van deze maand staat helemaal in het teken van het maken van gewaagde combinaties. Hierbij kun je denken aan contrasterende kleuren maar ook drukke prints gecombineerd met een heldere kleuren.

De naam van dit thema vertelt ons dat het belangrijk is bij deze stijl dat je kiest voor contrast. Dit kun je doen door je wanden in verschillende kleuren en prints uit te voeren maar het kan ook zijn dat je juist een meubel in een heldere kleur schildert en op een vloerkleed zet met een drukke print erop. Je kunt het niet gek genoeg maken met dit thema.

Opposites Attract

Bron: dezeen.com/

 

Ga los op je wanden!
Ben jij echt het type voor felle kleuren of houdt je wel van net even wat anders? Dan past dit thema perfect bij je.

Om deze stijl in je huis niet te overdrijven maar wel eruit te laten knallen kies je voor maar twee contrasterende kleuren, denk hierbij aan kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan.

Opposites Attract

Bron: imgur.com

 

Kies twee wanden die je tegen elkaar uit wilt spelen in je interieur. Zorg wel dat deze wanden elkaar raken zodat het contrast goed zichtbaar is.

Opposites Attract

Bron: vtwonen.nl

TIP:  Toch iets te heftig die felle kleuren? Dit hoeven niet meteen de felste kleuren zijn maar ze moeten wel duidelijk een kleur hebben en contrast met elkaar aangaan.

Opposites Attract

Bron: vtwonen.nl

 

Nog een passend contrast bij dit thema is een drukke print met een heldere kleur. Hierbij is het niet per se van belang dat de wanden met elkaar in contact staan. Zowel print als kleur gaan aandacht vragen waardoor het wel prettig is als deze afgewisseld worden met een witte wand.

Opposites Attract

Bron: pinterest.com

TIP:  Toch een te heftig contrast? Kies voor een zwart/wit/grijs print en een zachtere kleur zodat deze niet zo op je af komen maar wel contrast met elkaar aan gaan.

Opposites Attract

Bron: vtwonen.nl

Een kleiner statement maken
Het kan natuurlijk zijn dat deze stijl je wel gedeeltelijk aanspreekt maar je graag je wanden rustig houdt. In dit geval kun je er ook voor kiezen je meubels of accessoires eruit te laten springen. Zo kies je voor kleur en print zonder hier overdaad aan te doen.

Opposites Attract

Bron: pinterest.com

Kies bijvoorbeeld voor een behang met lichte rustige print en zet daar een helder gekleurd meubel tegenover. Dit kan bijvoorbeeld ook andersom gedaan worden (gekleurde wand met een meubel met een print).

Opposites Attract

Bron: bnwalls.com/athome

Opposites Attract

Bron: pinterest.com

Je kunt ook meubels met elkaar combineren in deze stijl. Kies aan de eettafel voor dezelfde kleur stoelen met allemaal een andere print of vorm om het spannend te maken. Kies hierbij voor een tafel in een hout of lichte kleur om de boel rustige te houden.

Opposites Attract

Bron: turbulences-deco.fr

 

Accessoires zijn ook een leuke manier om deze stijl in je interieur te verwerken. Kies voor een rustige basis in je interieur gecombineerd met drukke accessoires. Maak een groepje accessoires waarin prints en felle kleuren elkaar afwisselen. Presenteer deze op of in een kast voor een opvallende uitstraling.

Opposites Attract

Bron: vtwonen.nl

Aan de slag!
Zichtbaar is dat er met dit thema een groot scala aan opties is voor je interieur. Er valt nog veel meer te vertellen over dit thema, hierover kun je de komende weken lezen in onze volgende blogs. Je kunt het zo gek, overdreven en gewaagd maken als je zelf wilt, aan de slag dus! Kom je hier toch niet helemaal zelf uit? Vraag dan een van onze stylistes om advies.

Opposites Attract

Bron: eijffinger.nl

Opposites Attract

Bron: eijffinger.nl

Interieur inspiratie, Interieurtips

Blow-ups en blote billen voor binnen

26 juli 2018
personaliseer je huis

Persoonlijk kan ik een goede bilpartij wel waarderen.. En ik heb vernomen dat menig persoon in mijn directe omgeving er ook niet zo vies van is. Ook ben ik natuurlijk helemaal verzot op mijn kleine lieve zoon. Ondanks dat ik, waarschijnlijk net zoals iedere andere moeder, hem best eens achter het behang kan plakken, vind ik het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Daarnaast zijn mooie bloemen, een kaartspelletje en muziek ook niet weg te denken in mijn leven. Nog een flinke doses van liefdevolle momenten van mijn familie en vrienden en ik ben best gelukkig.

Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Modern monochrome je terras!

19 juli 2018
modern monochroom terras

Met dit warme weer zijn we steeds meer buiten te vinden. Lekker in eigen tuin vertoeven en samen met vrienden en familie tijd spenderen. We zien dus dat onze tuin een verlengde is geworden van ons interieur. Om deze reden is het inrichten van je tuin net zo belangrijk geworden als je interieur. Met deze blog krijg je van mij een aantal handvatten om je terras onderdeel te maken van je interieur.

Modern Monochrome
Ik koppel het thema Modern Monochrome heel graag aan dit onderwerp. De reden hiervan is dat tuinen vaak erg veel aandacht vragen met al die verschillende bomen, bloemen en planten. Door je terras een stuk rust te geven breng je al het groen in de tuin nog meer onder de aandacht. Dit zal zorgen voor een stuk rust wat de ontspanning in je tuin bevorderd.

modern monochroom terras

Bron: bijzonderplekje.nl

De basis
We beginnen bij het begin. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je precies op je terras wilt neerzetten. Een eettafel of een lounge set? Of misschien heb je wel genoeg plek voor beide.

Kijk hierna naar de wanden en vloer van je tuin. Heb je een schutting of juist een strakke wand? Zorg er voor dat de wanden in de tuin een verlengde worden van je interieur. Heb je gekozen voor witte wanden binnen? Kies hier buiten dan ook voor. Voor wat contrast kun je ervoor kiezen om een van de buitenwanden af te laten steken door deze grijs of zwart te schilderen.

modern monochroom terras

Bron: gardenlo.blogspot.com

Voor een terrasvloer gaat mijn voorkeur uit naar een tegelvloer. Deze is goed te onderhouden en wanneer je hem kit zal onkruid weinig kans krijgen erdoor te groeien. Veel tegelvloeren kunnen voor zowel binnen als buiten. Trek deze vooral door om zo binnen met buiten te combineren.

modern monochroom terras

Bron: pinterest.com

Een houten vloer (vlonder) is ook een hele mooie optie om hoogte verschil te creëren in een tuin maar in ons koude kikkerland erg lastig te onderhouden door mos groei en bij nat weer een glad oppervlak. Laat je dus goed adviseren voor je kiest voor een bepaalde vloer.

modern monochroom terras

Bron: pinterest.com

TIP: Het geheel wat spannender maken? Kies voor een vlak in de vloer die net een andere kleur of patroon heeft dan de rest van de tuin. Zo maak je ook extra afscheiding tussen verschillende functies in de tuin.

modern monochroom terras

Bron: buiterbeton.nl

 

Natuurlijke indeling
Wil je wat afscheiding van functies in de tuin? Kies voor grote plantenbakken met hoog groen erin om een natuurlijke tussenwand te creëren.

Mocht je er de ruimte voor hebben kies dan voor een pergola met rechte latten en schilder deze antraciet. Dit legt extra nadruk op de stijl ‘Modern Monochrome’ en zorgt voor een stukje beschutting. Je kunt de pergola nog bekleden met wat groen om op te laten gaan in zijn omgeving.

modern monochroom terras

Bron: pinterest.com

Meubels kiezen
Kies rustige kleuren (zwart, grijs, wit, hout) en materialen (hout, metaal, kunststof) voor je meubels. Kijk ook goed naar de levensduur van je meubels, sommige materialen gaan langer mee dan andere. Kies verder bij deze stijl voor veel rechte lijnen en strakke vormen, dit maakt het extra modern en rustig.
modern monochroom terras

Heb je maar een kleine tuin? Dan kun je ook kiezen voor een klein meubel setje met twee stoelen en een tafel. Kleed deze leuk aan met een kleed en schilder de wand in gewenste rustige kleur voor een krachtig effect.

modern monochroom terras

Bron: pinterest.com

TIP: kies bij een diepe tuin voor een lange tafel of bank die met de lengte mee gaat. Dit accentueert de diepte van je tuin waardoor deze nog grote lijkt.

modern monochroom terras

Bron: pinterest.com

DON’T: mocht je een eettafel op je terras neerzetten plaats deze dan nooit in het verlengde van je eettafel binnen. Zo blok je het zicht van binnen naar buiten en lijkt het alsof je tafel doorloopt wat een raar en onrustig gezicht geeft.

Aankleden
Ondanks dat deze stijl nadruk legt op rust en strakke lijnen betekent het niet dat je deze stijl niet leuk kunt aankleden. Een leuke manier om je tuin gezelliger te maken is te kiezen voor lichtsnoeren die je spant over de breedte van je tuin of aan je pergola.

modern monochroom terras

Bron: i.pinimg.com

Om de wand wat op te vrolijken kun je kiezen voor wanddecoratie die geschikt is voor buiten. Of koop wat gaas en span hier verschillende bloemen en planten door voor een speels effect.

modern monochroom terras

Bron: decoratietakkennl

Verder kun je bij je kiezen voor een kleed, speelse poef, kussens met diverse prints of kaarsen om het extra sfeer te geven. Feestje? Dek de tafel met een tafelkleed en servies en hang er gekleurde lampionnen op.

modern monochroom terras

Bron: i.pinimg.com

Aan de slag!
Met deze tips kun je zelf aan de slag met het creëren van een rustig en sfeervol terras. Kom je hier toch niet helemaal zelf uit? Vraag dan een van onze stylistes om advies.

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Modern Monochrome

2 juli 2018
Modern Monochrome

De 2e helft van het dit jaar is alweer begonnen met deze nieuwe maand. Een maand waarin we lekker kunnen gaan genieten van een lekkere vakantie of een paar dagen vrij. En een nieuwe maand betekent ook een nieuw maandthema. Deze keer nemen we je mee in de vele mogelijkheden van Modern Monochrome. Want geloof me, dit thema is veel meer dan alleen maar zwart en wit. Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Duurzaam en veelzijdig bamboe

29 juni 2018
bamboe

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig om duurzamer te leven. En dat geldt niet alleen voor wat je eet en hoe je met de natuur omgaat, maar ook met wat je koopt. Er worden steeds meer duurzame producten gemaakt. Bamboe is één van de duurzame materialen waar deze producten van gemaakt worden. En laat bamboe nou ook eens helemaal hip zijn.
Lees verder…

Interieur inspiratie, Places to be

Het veelzijdig Maleisië

28 juni 2018

Oriental Flow
Terwijl ik op mijn bed lig te wachten tot we het vliegtuig terug naar Amsterdam kunnen nemen, krijg ik zin om aan mijn blog te gaan beginnen. Het thema Oriental Flow past perfect bij de reis die we de afgelopen 17 dagen hebben gemaakt en ik laat jullie graag via deze blog een beetje meegenieten!

Door de vakantie is er weer een heleboel ruimte in mijn hoofd gekomen om nieuwe dingen op te pakken en door de prachtige avonturen en verblijven heb ik weer een bult aan inspiratie! Ik ben drie keer eerder in Azië geweest en de vorige reizen hebben we een heleboel mooie dingen gezien die je gratis krijgt, namelijk de prachtige natuur. Ik heb voor mijn gevoel de mooiste dingen qua natuur al gezien in Thailand en deze reis hebben we vooral van mooie verblijven mogen genieten. Je kan zien dat Maleisië meer ontwikkeld is dan bijvoorbeeld Thailand. Je ziet dat terug aan de hotels en resorts. Dat wil niet zeggen dat als jullie in Maleisië zijn geweest, jullie die mening delen.
Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

De verschillende opties in wanddecoratie

25 juni 2018

Je kent dat wel, je bent verhuisd en hebt net alle meubels in huis staan, de wanden zijn al geschilderd en die nieuwe vloer maakt het huis helemaal af. Toch heb je het gevoel dat er iets mist. Het voelt wat leeg aan de wanden en mag allemaal iets spannender. Deze blog gaat je helpen met het kiezen van de juiste wanddecoratie bij je huis.    Lees verder…

Binnenkijken, Interieur inspiratie

The way we live!

21 juni 2018
City Chique

De basis is klaar, nu het allerleukste gedeelte: het inrichten!
Als Styliste richt ik heel veel huizen in voor klanten. Voor iedereen kies
ik zorgvuldig de kleuren, materialen en meubels uit in de stijl die bij hen past. Soms zitten mensen erg op 1 lijn en andere keren staat hun persoonlijke stijl mijlenver uit elkaar. Het is dan een uitdaging en een voorrecht dat ik bij deze mensen binnen mag komen om van hun huis een thuis te maken. Dit lukt altijd, soms kost het wat meer moeite dan andere keren maar ik kom er altijd uit. Nu stond ik voor de uitdaging om dit voor mijzelf en mijn partner voor elkaar te krijgen.
En een uitdaging was het……

Lees verder…