Interieur inspiratie, Interieurtips

Planten in je interieur

23 april 2018

Passend bij ons thema van deze maand en aansluitend bij de blog van
Sandra van Heeswijk over Groen & Duurzaam heb ik deze blog geschreven. Veel mensen vinden het leuk om planten en bloemen in het interieur te verwerken maar hebben geen idee hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Hieronder een aantal tips en trics om je huis groener te maken.  Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Plattegrond=Puzzelen

19 april 2018

De plattegrond van mijn huis is niet zo groot, dus het moet zorgvuldig afgewogen worden hoe ik deze ga indelen. Wat past er wel en niet in? Laten we maar eens gaan kijken.
Bij het intekenen van een plattegrond begin ik altijd met de looproutes. Hoe kom je een vertrek binnen en hoe beweeg je je daarin.  Waar komt het licht vandaan, waar is het donkerste plekje in huis en kan ik met twee tassen zware boodschappen nog tussen alles door? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het indelen van een ruimte.
Onze styliste gaat verhuizenDaarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk wat de wensen van de toekomstige bewoner van de ruimte zijn. Uit hoeveel personen bestaat het gezin, wat is de functie van de ruimte en hoeveel zitplaatsen wil men in de zithoek bijvoorbeeld.

Omdat mijn huis niet erg groot is, is het van belang dat de ruimte zo optimaal mogelijk moet worden ingedeeld. Ik begin daarom met wat kladjes om de looproutes aan te geven. Dit is bijvoorbeeld de route van de voordeur naar de keuken, die loop ik als ik binnen kom met mijn boodschappen. Ook de weg van de keuken naar de zithoek in de woonkamer en van de woonkamer naar de trap of het toilet is een veel gebruikte looplijn. Zoals je ziet lopen er op de hele plattegrond lijnen die nu als looproute gebruikt worden. Als ik de vrije ruimte nu zou moeten indelen, zodanig dat ik niet om grote obstakels heen hoef te lopen, heb ik alleen aan de voorzijde bij de grote ramen plaats voor bijvoorbeeld een grote bank.

Dat is niet wat ik in gedachten had!
Ik wil een grote bank in mijn huis om lekker ’s avonds op te zitten of liggen en ik wil ook vanuit die bank naar buiten kunnen kijken. Ik maak dus een nieuwe opzet.
Deze keer sluit ik de dubbele deuren af tussen de hal en de woonkamer. In mijn geval kan dat want er is nog een toegangsdeur. Zoals je ziet lopen de lijnen nu niet meer door de gehele woonkamer. Hierdoor ontstaat er veel meer ruimte om bijvoorbeeld mijn gewenste bank te plaatsen.

En daarmee kan ik aan de slag om de plattegrond in te tekenen. Het is belangrijk dat ik bij de lijnen waar ik loop voldoende ruimte vrij laat om mij vrij te bewegen. De maten die hiervoor gelden heten in vaktermen: de menselijke maat. Dit is de hoeveelheid ruimte die een mens nodig heeft om zich prettig in een interieur te bewegen. Als je rekening houdt met de menselijke maat zul je je bijvoorbeeld niet steeds stoten aan de hoek van de tafel. Uiteraard is de menselijk maat afhankelijk van de bewoner, mensen met een rollator of in een rolstoel hebben een andere menselijk maat dan mensen die lopen zonder hulpmiddelen. Op de afbeelding staan de maten die een mens nodig heeft om zich te bewegen, daarmee dien je rekening te houden bij het inrichten.

Bron: studioLoenz.nl

 

Je merkt dus al dat het intekenen van een plattegrond meer inhoudt dan gewoon kris kras wat meubelen erin zetten, looproutes en de menselijke maat zijn waarschijnlijk dingen waar je niet direct aan denkt maar die wel heel essentieel zijn bij het inrichten.
Met de hulpmiddelen die ik zojuist aangedragen heb, ben ik gaan tekenen in mijn eigen plattegrond en hier het resultaat.

Zo zie je maar weer dat met even nadenken de puzzelstukken op hun plaats vallen. En de wens om een grote bank in mijn relatief kleine woonkamer te plaatsen toch vervuld kan worden!
Deze tips kun je natuurlijk heel makkelijk vertalen naar jullie eigen interieur en heb je hulp nodig? Wij staan graag voor jullie klaar met tips en tricks!
Mijn volgende blog ga ik mijn hoofd breken over de kleuren en materialen. Wat wordt het? Blauw, groen of toch zachte pastels? Jullie gaan het lezen!
Puzzel en schuif ze in jullie eigen huizen!

Groetjes Liesette
Styliste van het stijllab

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Trendwandeling

16 april 2018
trendwandeling

Op 2e Paasdag stond een Trendwandeling gepland door de gehele winkel van Van Donzel. Kon jij er niet bij zijn? Dan neem ik je alsnog graag mee. Voor de Trendwandeling hebben Nadieh en ik gekozen voor 7 thema’s die op iedere afdeling gepresenteerd werden. De verschillende thema’s werden getoond door een Trendbord voorzien van meubels en accessoires. Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Groen & duurzaam

10 april 2018

Groen is en blijft een trend. Het gevoel van moeder natuur, een nieuw begin, gezond eten en duurzaamheid. We halen deze kleur dan ook graag naar binnen. Doordat we steeds milieubewuster inkopen en duurzaamheid waarderen, zal ook in 2018 deze trend zeker aanhouden!
Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Spring is in the air!

29 maart 2018
Spring Fever

De trend die perfect past bij de lente is Botanisch. Hierbij kun je denken aan veel groen, planten, licht hout, frisse kleuren, stoer zwart staal en riet. Het moodboard ‘Spring Fever’ geeft een duidelijk beeld weer van wat een Botanische stijl is. Vind je het een hele mooie stijl maar weet je nog niet zo goed hoe je deze stijl kunt toepassen? Lees dan in deze blog hoe je dit het beste kunt aanpakken. Lees verder…

DIY, Interieur inspiratie

Eieren versieren met de Trends van 2018!

26 maart 2018
paaseieren versieren

Heb je het al gezien? Op 2e Paasdag kun je bij Van Donzel deelnemen aan een Trendwandeling. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen wil ik je graag laten zien hoe je de Trends die we dan laten zien in de versiering van je eieren door kunt voeren.
Eieren versieren kun je op vele verschillende manieren doen. De meest bekende is natuurlijk het verven van de eieren en het beplakken met stickers. Hartstikke leuk natuurlijk maar doe het eens een keer anders. Laat je verrassen door onderstaande mogelijkheden en geloof me, het ziet er moeilijker uit dan het is. Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Paastafel stylen

20 maart 2018

Het is al weer bijna Pasen. De lammetjes worden geboren, de krokussen komen uit de grond en de temperatuur gaat heel langzaam weer omhoog. Komend weekend wordt de klok verzet en kunnen we ook nog eens gaan genieten van dagen met langer licht.
Pasen wordt gezien als de start van de lente. En om alvast in de stemming te komen heb ik wat ideeën op een rij gezet voor de aankleding van je paastafel. Lees verder…

Binnenkijken, Interieur inspiratie

Onze styliste gaat verhuizen!

19 maart 2018

En jullie mogen allemaal meekijken hoe mijn nieuwe interieur tot stand komt. Waar begin je en hoe kies je de juiste kleuren, materialen en producten. Het hele traject gaan we de komende maanden volgen. Van de eerste plattegrond, de zoektocht naar de juiste sfeer en de weg naar het uiteindelijke eindresultaat. Allereerst natuurlijk het huis.

Ik heb samen met mijn man een monumentaal pand gekocht. Het dateert uit 1836 en heeft dus van zichzelf al heel veel karakter. Hoge plafonds met ornamenten, mooie grote ramen met bewerkte vensterbanken. Natuurlijk is het huis aangepast aan de moderne tijd. Er is een gashaard geplaatst en er komt een keuken in die aan de tegenwoordige tijd voldoet. Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

De trends van dit jaar!

15 maart 2018
Trendwandeling

Bij Van Donzel zijn we altijd druk bezig om onze winkel nog woongelofelijker te maken. Omdat wij onze klanten willen inspireren hebben we onze interieurstylistes aan het werk gezet om de trends van dit jaar te bepalen.

Trendwandeling
Over 2,5 week staat Pasen weer voor de deur. Om dit te vieren organiseert Van Donzel op 2e paasdag (2 april) een paas event. Tijdens dit event kun je je aanmelden voor een trendwandeling. Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtrends

Hoooolygraphic

15 maart 2018
Holografic

Holymoly, wat een vrolijke kleuren is dat hoooolygraphic. Je ziet het al in fashion- en beautyland, maar de holographic trend verplaatst zich ook naar de interieurwereld. Ook metallic is hot. Elke ruimte mag wel een ‘little sparkle doesn’t hurt nobody’ gebruiken. Denk aan (transparante) producten met een regenboogglans/unicornglow, veel glitter en futuristische prints. Hiervoor moet je wel een beetje lef hebben!
Natuurlijk kun je het ook altijd subtiel aanpakken met bijvoorbeeld holografisch bestek, zoals hierboven te zien is. Of wat dacht je van een mooi plaid met een subtiel glitterdraad erin geweven?
Lees verder…