Interieur inspiratie

Zeg het met bloemen!

15 oktober 2018

Deze keer een blog niet over accessoires, kleurtrends of meubels maar over bloemen. Als er iets is dat in mijn huis niet mag ontbreken dan zijn het bloemen! Het hele jaar heb ik bloemen in huis staan. Vaak krijg ik bloemen (ja ik heb zo’n lieverd thuis ) maar er zijn ook momenten dat ik ze zelf ga uitzoeken. Hierin kan ik ontzettend wisselend zijn: houd ik de ene keer van een kleurrijke flinke bos, de week daarop kan ik “vallen” voor een mooie tak of een paar losse bloemen.

Overal waar bloemen te koop zijn, moet ik even kijken naar: de kleuren, hoe de bossen zijn opgemaakt en de soorten bloemen. Soms denk ik dan: hè jammer, ik heb niets nodig. Maar eerlijk is eerlijk, dat komt heel weinig voor. Altijd is er wel een plekje waar ik nog iets neer kan zetten! Lees verder…

Events, Interieur inspiratie

DE WOONBEURS IN AMSTERDAM RAI

11 oktober 2018

Oktober is de woonmaand van het jaar! En dát betekent dat er ook veel beurzen, exposities en presentaties zijn. In deze maand doe ik dan ook veel inspiratie op! Zo heb ik afgelopen week een bezoek gebracht aan de woonbeurs in Amsterdam. Graag deel ik met jullie mijn inspiratie in deze blog!

Lees verder…

DIY, Interieur inspiratie, Kleurinspiratie

LEAVES ARE FALLING AUTUMN IS CALLING

1 oktober 2018

De oktober maand is ingegaan en dat betekent dat het herfst is! Deze maand staat bij van Donzel niet alleen in het teken van herfst maar ook in het teken van interieur en ontwerp. Wist jij dat oktober de woonmaand van het jaar is in Nederland? Voor het thema van deze maand maken we dan ook een combinatie van herfst en wonen.

Lees verder…

Interieur inspiratie

Een warm briesje in Kreta

26 september 2018

Afgelopen maand ben ik 2 weken naar Kreta geweest. Tijdens mijn reis over het eiland kwam ik bijzondere interieurs en exterieurs tegen die goed passen bij het thema ‘a breath of fresh air’. Graag wil ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens deze reis met jullie delen.

Lees verder…

Interieur inspiratie, Kleurinspiratie

Kleur van het jaar 2019

24 september 2018

Heb jij ‘m al gezien? De nieuwe kleur van het jaar 2019: Spiced Honey. Een kleur die warmte en energie uitstraalt en op vele manier te combineren is.
En kleur van het jaar word je niet zomaar. Elk jaar komen Flexa Kleurspecialisten, internationale design experts en architecten bij elkaar om nieuwe trends te bespreken en alle inzichten te vertalen naar 1 hoofdkleur. De kleur van het jaar komt voort uit een zorgvuldig gekozen kleurenpallet.

Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Zacht, warm, grof & stoer met stof!

7 september 2018

De maand September is weer aangebroken en we gaan zoetjes aan weer de zomerkleren terugleggen in de kast en ons huiselijk leven doorbrengen binnen. Zodra ik weer naar binnen ga is een van de eerste dingen die ik denk: ‘warmte creëren en lekker onder een kleedje liggen op de bank’. Deze blog gaat over verschillende stoffen en toepassingen ervoor om zo je huis weer warmer en vriendelijker te maken.

Lees verder…

DIY, Interieur inspiratie

Zie jij het ook?

4 september 2018
zie jij het ook?

De vakantie zit er weer bijna op, tijd om weer aan het werk te gaan. Of misschien heb jij je vakantie wel besteed aan klusjes waar je anders geen tijd voor had. Onze schuur was ook nodig aan een opruimbeurt toe en we hadden het plan al langer om deze helemaal opnieuw in te delen. En daar zijn we dan ook aan begonnen….. En ken je dat gevoel dan: “oh heb ik dat ook nog”, “nee dat mag nog niet weg want daar wil ik nog….”. Ik heb dat dus ook maar ik moest er nu echt aan geloven. Ik moet gaan opruimen en afstand doen van spullen. En ik ben écht geen verzamelaar (tenminste dat vind ik zelf niet) maar doordat ik ook de verkoopstyling van woningen verzorg die leeg staan of wel iets extra’s kunnen gebruiken heb ik inmiddels het nodige in huis. 

Lees verder…

Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends, Kleurinspiratie

A Breath of Fresh Air

1 september 2018

Met “A Breath of Fresh Air” beginnen we deze nieuwe maand. Buiten wordt het koeler en binnenkort dient de herfst zich alweer aan. Maar om nu die mooie zomerse kleuren meteen de rug toe te keren en over te gaan naar de diepe donkere warme tinten is niet de bedoeling. September is de uitgesproken maand om hier een tussenweg in te vinden. Van de felle kleuren die we in augustus gezien hebben gaan we deze maand over naar meer ingetogenere kleuren, vergrijsde tinten. Maar absoluut niet saai, in tegendeel zelfs.

Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

Gekke muziek en polonaise door het huis

28 augustus 2018
Feest

Het einde van de zomervakantie is aangebroken. Heel jammer vinden we het dat we ons leventje weer op moeten pakken en aan het werk gaan. Iedereen is al terug van vakantie maar we hebben nog even vrij, een perfect moment voor een feestje dus. Pak de versiering uit de kast en zorg voor genoeg drank en voedsel en het feestje kan beginnen!
Lees verder…

Interieur inspiratie, Interieurtips

First impression

21 augustus 2018
First impression

Mijn naam is Maaike van der Velden, ben 25 lentes jong en woonachtig in Vorstenbosch. Momenteel woon ik weer thuis, maar ik heb twee jaar met mijn vriend in Den Haag gewoond. Genoeg inspiratie meegenomen uit die prachtige stad! Maar mijn hart ligt toch in het dorp. Vaak ben ik in Uden te vinden bij vriendinnen, de winkels of op een terrasje. Met sproetjes en krullen altijd herkenbaar en ik loop sinds oktober 2017 rond bij Woongelofelijk Van Donzel. Elke dag ga ik met plezier naar het werk. Wil je meer over me te weten komen? Kom bij me langs in de winkel!

Lees verder…