Onderhoud leren meubels

Meubels heb je best een tijd in huis staan, daarom moet je er goed voor zorgen, net zoals je dat voor jezelf doet. Lees hieronder alles over het onderhoud van jouw leren meubel, zodat je er optimaal en zo lang mogelijk van kunt genieten.

De schoonheid van leer

Over het algemeen onderscheiden we leersoorten met en zonder afdeklaag. Natuurlijk leder – zonder afdeklaag – heeft een natuurlijke charme. Dit houdt in dat je littekens van bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, rekrimpels, grove poriën of nerfstructuren in het leer terug vindt. Dit maakt dat de bekleding uniek is en een geheel eigen karakter heeft. Afgedekt leer heeft vaak minder van deze kenmerken dan leder zonder afdekking.

Plooivorming

Een nieuw, leren zitmeubel oogt in het begin wellicht nog wat strak en stug. Je zult echter merken dat dit snel minder wordt naarmate je het meubel in gebruik hebt. De plooivorming die dan ontstaat, geeft een mooi en nonchalant effect. Behalve de leren bekleding zelf, zullen ook de vullingen en de vering in je meubel zich in stugheid aanpassen. Dit zorgt voor een optimaal en natuurlijk zitcomfort. Bij zachte vullingen zal de nonchalante plooivorming overigens meer aanwezig zijn dan bij stevigere vullingen.

Basistips

Om de natuurlijke eigenschappen van het leder te behouden en te beschermen, adviseren we om een aantal basistips in acht te nemen:

// Plaats je meubel niet in direct zonlicht

// Zorg voor voldoende ruimte tussen de radiator en je meubel

// Laat je huisdieren niet op je meubel zitten of liggen (hoe aanbiddelijk ze je ook aankijken…)

 // Zorg voor een luchtvochtigheid tussen en 45 en 55%

// Stof je meubel wekelijks af met een droge, pluisvrije doek

// Stofzuig je meubel regelmatig met een meubelopzetstuk

Leren meubels onderhouden

Regelmatig onderhoud

Met maar weinig inspanning geniet je jarenlang van een mooie lederen bekleding. Om het leer te voorzien van de nodige voeding en bescherming, maken we onderscheid tussen dagelijks, wekelijks en halfjaarlijks onderhoud.

Neem je meubel dagelijks af met een licht vochtige, zachte, katoenen doek. Let hierbij op dat je doek vrij is van zeep- en kalkresten en gebruik deze doek alleen voor het onderhoud van je lederen zitmeubel. Idealiter maak je gebruik van gedestilleerd water. Stof je lederen meubelstuk daarnaast wekelijks met een meubelopzetstuk, voorzichtig zodat er geen krassen in het leer komen.

Onderhoud je leren meubels 2 à 3 keer per jaar met het bijbehorende onderhoudsmiddel. Deze middelen zijn verkrijgbaar in onze woonwinkel in Uden. 

Garantie

Sinds 20 december 2019 hanteren wij een nieuwe Woongelofelijke service. Hiermee ben je standaard 7 jaar gegarandeerd van professionele hulp bij eventuele ongemakken aan je zitmeubel. Dit biedt een langere en uitgebreidere garantie op je bank, fauteuil, stoel of vloerkleed.

Met deze service zijn wij de eerste, en vooralsnog de enige, in heel Nederland en gaan wij verder dan de standaard fabrieksgarantie. Lees alles over onze Woongelofelijke services.

Is er iets mis met je zitmeubel? Wat vervelend! Heb je een vlek of constructiefout (denk hierbij aan pilling bij textiel, overmatig rimpelen of plooien van bekleding etc.)? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je zo snel mogelijk verder.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})