Elegant interieur

Waan jij je graag in weelderige luxe, zit je graag op een gecapitonneerde eetkamerstoel en ben je gek op marmer, velvet en gouden accessoires? Een elegant interieur is stijlvol, warm en vorstelijk. Om te voorkomen dat je retro interieur een kopie wordt van de huiskamer van je (groot)moeder, zorg je voor een aantal grote eyecatchers.

Deze zorgen ervoor dat je ‘vintage’ keuzes toch modern ogen door de ruimtelijkheid die dan ontstaat. Door het toevoegen van grafische patronen en accessoires zorg je ook voor een eigentijds effect in je retro interieur. Zo krijg je thuis een écht hotelgevoel, dat wil je toch?!

Elegante kleuren en materialen

Een elegant interieur kenmerkt zich door rijke, gewichtige materialen zoals een velvet eetkamerstoel en een bijzettafel van messing of marmer. Qua kleurenpalet moet je het in deze woonstijl zoeken in de diepe kleuren, zoals smaragdgroen, bordeauxrood en kobalt blauw.

Ook de bloemen van onze Hollandse Meesters op een vloerkleed of behang geeft een weelderig effect. Een elegante inrichting lijkt ergens op de retro woonstijl. Met name door de combinatie met antieke items en kleurgebruik, maar het verschil zit in het gebruik van materialen.

 

Sierlijke details

Sierlijke details staan centraal, zoals sierlijsten en een messing spiegel. Een kussensloop met franjes en veren of een jungle print zie je bijvoorbeeld veel terug. Ook dieren worden goed vertegenwoordigd: een extravagante vogel zoals de pauw wordt meegenomen in het ontwerp van kandelaars en de panter zie je terug op kussens.

Kies ook in deze woonstijl voor een aantal grotere meubels. Het toevoegen van veel kleine accessoires kan snel voor onrust zorgen. Daarnaast kun je je felgekleurde, fluwelen bank afwisselen met pasteltinten om een rustiger resultaat te bereiken.

Wil je ook zo'n elegant interieur?

In onze woonwinkel in Uden vind je een groot assortiment aan elegante meubels en accessoires. Kun je wel wat tips gebruiken bij het kiezen van de juiste items?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze stylistes voor een interieuradvies op maat! 

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})