Vandaag zijn we op bezoek en mogen we binnenkijken bij Desiree de Vreede. Doet deze naam geen belletje rinkelen, dan doet ‘@budgethome’ dat waarschijnlijk wel! Via haar social mediakanalen deelt ze foldertips en inspiratie om met een klein budget een stijlvol en ‘Pinterestproof’ interieur te creëren. Deze keer deed ze dat in haar eigen Stijlkamer in onze winkel! Benieuwd hoe ze woont en hoe ze haar eigen stijl heeft doorgevoerd in de Stijlkamer? Lees dan snel verder!

 

Desiree, voor de mensen die je niet kennen: wie ben je en wat doe je?

Desiree: “Mijn naam is Desiree, geboren en getogen in Uden en ik woon samen met Danny en ons zoontje Jeppe in Nijmegen. In juni 2015 betrokken wij ons nieuwbouwhuis en die stap zorgde niet alleen voor veel woonplezier, maar was ook de aanleiding voor de start van mijn Instagramaccount @budgethome. Ik ben opleidings- en vakdocent rekenen op de HAN Pabo, en daarnaast deel ik op mijn social mediakanalen budget tips en inspiratie om stijlvol wonen voor elke portemonnee toegankelijk te maken.”

 

 

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Desiree: “Ons interieur is een mix van retro, stoer, Scandinavisch maar toch ook kleurrijk. Ik vind het leuk om verschillende stijlen te mixen en zet vooral items in huis waar ik oprecht blij van word. Ik wissel graag af en daarom ben ik altijd op zoek naar toffe woonaccessoires voor kleine prijsjes. Mijn motto is dat mooi niet altijd duur hoeft te zijn.”

 

 

Is er naast alle afwisseling ook  een item waar je geen afstand van kunt doen?

Desiree: “Mijn favoriete item in huis is onze legerkist. We kochten ‘m bij Nijmeegs Jopie; een legerdump. We hebben er zelf wielen onder gezet, waardoor deze nu dienst doet als sidetable. Ik vind de legerkist van zichzelf al heel gaaf, maar we bewaren er ook nog allerlei dierbare spullen in – zoals fotoboeken en herinneringen aan vakanties – waardoor de kist voor mij nog mooier is. De legerkist heeft al heel wat plekken in huis gezien. Eerst gebruikte we hem, zonder wielen, als salontafel.

Toen ik ‘m op die plek zat was, heb ik er wielen onder gezet en stond hij een tijdje voor het raam als plantentafel. Nu staat de kist alweer even achter de bank en hebben we er een plaid en kussens op liggen. Mijn zoontje gebruikt hem graag als klimtoestel om vanaf de kist zo de bank op te duiken.

 

 

 

Op welke manier heb je je eigen woonstijl doorgevoerd in je Stijlkamer bij Van Donzel?

Desiree: “Bij het inrichten van deze stijlkamer ben ik dicht bij mijn eigen woonstijl gebleven; een rustige basis met veel vergrijsde tinten. De meubels hebben allemaal een stoere touch en door te mixen en te matchen heb ik gezorgd voor wat meer spanning. Qua kleuren heb ik een duidelijk palet gekozen wat goed past bij het behang. Het zwarte staal, hout en de gouden accenten zorgen voor omlijsting van het geheel. Uiteraard zijn de items in deze stijlkamer budgetvriendelijk, zodat een mooi interieur voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is. Mooi hoeft niet altijd duur te zijn.”

Benieuwd hoe de stijlkamer er voorheen uitzag en hoe Desiree hem heeft omgetoverd tot warm-industrieel en profijtelijk walhalla? Het proces en natuurlijk het resultaat van de restyling kun je hier zien! Een voorproefje vind je hieronder!

 

*Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

 

Benieuwd hoe dit stijlboek tot leven komt? Loop eens langs de stijlkamer van @budgethome! Deze is te zien op de eerste verdieping van onze winkel in Uden. Welke van deze items zou jij willen copy-paste in jouw interieur? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!